ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 24 και όχι 25 τελικά τα νέα κρούσματα στη χώρα

Κορωνοϊός: 24 και όχι 25 τελικά τα νέα κρούσματα στη χώρα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Εικόσι τέσσερα και όχι 25 είναι τελικά τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 25 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4007, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

  • 1106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (7.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το «μπέρδεμα» έγινε αντιληπτό από την ανακολουθία που υπήρξε με τα στοιχεία της γεωγραφικής κατανομής όπου γινόταν λόγος για 24.

Και συγκεκριμένα:

– δεκαέξι (16) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– δύο (2) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– δύο (2) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,

– δύο (2) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,

– ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

Πηγή:aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr