Βουλή: Σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του Χατζηγιαννάκη για τις ρυθμίσεις των οφειλών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του Χατζηγιαννάκη για τις ρυθμίσεις των οφειλών

Σήμερα συζητείται στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Μ. Χατζηγιαννάκη για τις ρυθμίσεις των οφειλών προς του Δήμους.

Σήμερα το πρωί συζητείται στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αν. Τομεάρχη εσωτερικών, υπευθύνου αυτοδιοίκησης Μίλτου Χατζηγιαννάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα:

«Κρίσιμα προβλήματα ενόψει της έναρξης των αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α’ Βαθμού».

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση με την ψήφιση του Ν.4764/2020 δρομολογήθηκε η ρύθμιση που αφορά την τμηματική καταβολή των πάσης φύσεως βεβαιωμένων οφειλών των πολιτών προς τους δήμους της χώρας. Με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε λίγο πριν τη ψηφοφορία ο αριθμός των δόσεων μειώθηκε από 120 σε 100 και παράλληλα υπήρξε δραστική αυστηροποίηση των κριτηρίων ένταξης, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να μείνουν εκτός ρύθμισης.

Η εν λόγω διάταξη, παρότι “κουτσουρουμένη”, αποτελεί μια ευκαιρία σε αυτή την ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία, αφενός για να πάρουν μια ανάσα τα ταμεία των δήμων και αφετέρου για να τακτοποιήσουν οι πολίτες τις υποχρεώσεις τους. Όμως, σύμφωνα με βουλευτή δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση από το ΥΠΕΣ σχετικά με το πού βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας μηχανισμού παρακολούθησης της υλοποίησης και των αποτελεσμάτων της ρύθμισης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση από το κανάλι της Βουλής. https://parltv.live.grnet.gr/webtv/

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr