Στη Ριτσώνα ο Χατζηγιαννάκης μαζί με Ευρωβουλευτές/τριες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ριτσώνα ο Χατζηγιαννάκης μαζί με Ευρωβουλευτές/τριες

Τρεις Ευρωβουλευτές/τριες της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην Ριτσώνα για τα νέα Γκουαντάναμο που στήνουν κυβέρνηση και ΕΕ

Στη Ριτσώνα ο Χατζηγιαννάκης μαζί με Ευρωβουλευτές/τριες της Αριστεράς


Την Παρασκευή 9 Ιουλίου επισκέφθηκαν την δομή Φιλοξενίας της Ριτσώνας και την Χαλκίδα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κ. Αρβανίτης και δυο Ευρωβουλεύτριες της THE LEFT: Sira Rego (Ισπανία, Ενωμένη Αριστερά) και Cornelia Ernst (Γερμανία, Die Linke). Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της περιοδείας τους σε Αθήνα, Εύβοια, Έβρο, Σέρρες και  Θεσσαλονίκη σχετικά με το προσφυγικό / μεταναστευτικό.

Η επίσκεψη- αυτοψία της αντιπροσωπίας τόσο στην δομή της Ριτσώνας  όπως και στις υπόλοιπες είχε σκοπό να καταγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες από πλευράς διαβίωσης και την νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από την εφαρμογή της πολιτικής της ΝΔ για το προσφυγικό. Επιπλέον η αντιπροσωπεία ενημέρωσε την κοινότητα και τα τοπικά ΜΜΕ για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, μια συμφωνία επιζήμια για τις χώρες υποδοχής όπως η Ελλάδα αλλά πρωτίστως εξοντωτική για κάθε πρόσφυγα που έρχεται στην χώρα μας να βρει καταφύγιο από τις εμπόλεμες χώρες καταγωγής τους.

Η νέα συμφωνία, το νέο Pact, μαζί με τον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως «ασφαλή χώρα» θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μια τεράστια αποθήκη ψυχών/φυλακή έναντι αποζημίωσης από την Ε.Ε, σχέδιο στο οποίο όχι μόνο συναινεί η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ξεκίνησε να εφαρμόζει. Μάρτυρες το κατάπτυστο τοίχος 3 μέτρων περιμετρικά της δομής, οι εξωπραγματικές καθυστερήσεις στις συνεντεύξεις ασύλου, η παρεμπόδιση των μαθητών/ριών να πάνε σχολείο, η αποψίλωση υποστηρικτικών υπηρεσιών, η ολιγωρία στην διαχείριση της πανδημίας και των εμβολιασμών. Οι Ευρωβουλευτές/ριες επίσης στηλίτευσαν το γεγονός ότι η ΕΕ ενισχύει με τεράστια κονδύλια τις Δομές και την Κυβέρνηση χωρίς όμως αντίκρισμα αφού σχεδόν τίποτα δεν καταλήγει σε υπηρεσίες προς όφελος της διαβίωσης των προσφύγων.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , Ψυχογιός Γιώργος ΕΠΕΚΕ προσφυγικού/ μεταναστευτικού, Πούλου Γιώτα και  Χατζηγιαννάκης Μίλτος.

Την Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκπροσώπησε η αν. γραμματέας Β. Φρυγανιώτη και Ν. Ανέστης ενώ τη επίσκεψη συντόνισε η Περ. Σύμβουλος και μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων Θ. Ακριωτου, παρουσία μελών της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, της περιφ. παράταξης Στερεά Υπεροχής και πρώην βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.  

Να σημειωθεί ότι όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση, ο κ. Μηταράκης και ο πρωθυπουργός προσωπικά, να εξαφανίσουν  από την ατζέντα και τα δικά τους ΜΜΕ το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, δεν θα τα καταφέρει. Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι αόρατοι, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι τους και να αγωνίζεται σε όλα τα πεδία όπως στο να μην περάσει το νέο PACT!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr