Σαρηγιάννης: Το Rt στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας – Πότε θα πέσουν τα κρούσματα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σαρηγιάννης: Το Rt στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας – Πότε θα πέσουν τα κρούσματα

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν, την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός κρουσμάτων του Σαββάτου ανέρχεται στα 16.023 νέα κρούσματα με τον αντίστοιχο κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών να διαμορφώνεται στα 18.045. Οι προβλέψεις της υπολογιστικής πλατφόρμας CORE (που λαμβάνουν υπόψη την διασπορά όλων των μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2) είναι 18.971 (ημερήσια νέα κρούσματα) και 17.975 (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) αντίστοιχα. Ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν 320.018 και σε συνδυασμό με τον αριθμό των κρουσμάτων, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 5,0 %.

Στην Εύβοια, με 225 κρούσματα, διαμορφώνεται έντονα πτωτική πορεία (Σχήμα 21). Στη Βοιωτία, όπου εντοπίστηκαν 121 κρούσματα συνεχίζει η ήπια πτωτική πορεία (Σχήμα 22), όπως και στη Φωκίδα, όπου εντοπίστηκαν 28 νέα κρούσματα (Σχήμα 23). Μεγαλύτερος σε σχέση με την Παρασκευή ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων στη Φθιώτιδα όπου εντοπίσθηκαν 140 κρούσματα και συνεχίζει η πτωτική πορεία με σημαντική όμως επιβράδυνση (Σχήμα 24), ενώ στην Ευρυτανία, όπου εντοπίστηκαν 16 νέα κρούσματα, συνεχίζει η έντονη πτωτική πορεία (Σχήμα 25).

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στην Εύβοια

Με πληροφορίες από τον eniko.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr