Κακοκαιρία Φίλιππος: Πυκνή χιονόπτωση και στη Νότιο Εύβοια – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία (pics&vid)
Καιρός

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πυκνή χιονόπτωση και στη Νότιο Εύβοια – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία (pics&vid)

Το έστρωσε σε Ραπταίους, Μεσοχώρια και Αλμυροπόταμου - Προσοχή δείτε πού χρειάζονται αλυσίδες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Φίλιππος στη χώρα μας, η οποία εκδηλώνεται με χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στην Εύβοια όσο και σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ειδικότερα από το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώνεται χιονόπτωση στα βόρεια του νησιού και στις περιοχές Αιδηψός, Αγιά Άννα, Ιστιαία, Κοκκινομηλία, Άγιο να έχουν «θαφτεί» στο χιόνι.

Παράλληλα πριν από λίγο έντονη χιονόστρωση σημειώθηκε και στα Νότια της Εύβοιας με τον Αλμυροπόταμο τους Ραπταίους και τα Μεσοχώρια να ντύνονται στα λευκά. Στο επαρχιακό δίκτυο Λεπούρων-Καρύστου στο ύψος των Ραπταίων η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αύριο οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καρύστου θα παραμείνουν κλειστές. Κλειστός θα παραμείνει και ο παιδικός σταθμός.

Χιονόνερο ρίχνει και σε χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Τα χιόνια προκάλεσαν προβλήματα στους δρόμους. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι πιο έντονα.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Νέο μήνυμα έστειλε η Πολιτική Προστασία, απευθύνοντας εκ νέου ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος” που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη”.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr