Νέα μέτρα για το ρεύμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα 600 ευρώ
Uncategorized

Νέα μέτρα για το ρεύμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα 600 ευρώ

Νέα μέτρα για το ρεύμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την νέα πλατφόρμα,

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, για να απορροφηθεί ένα μεγάλο ποσοστό από τις αυξήσεις και την ενεργειακή κρίση που χτυπάει τη χώρα και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η επιδότηση θα δίνεται αμέσως στους λογαριασμούς IBAN που είναι δηλωμένοι στο taxisnet και στο gov.gr.

Η επιδότηση δεν θα ξεπερνά τα 600 ευρώ ανά καταναλωτή, ενώ θα δοθεί απευθείας μέσα από τους λογαριασμούς IBAN. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τον Ιούνιο όταν θα έχουν ενσωματωθεί και οι λογαριασμοί του Μαίου και η διαδικασία θα είναι απλή καθώς ο καταναλωτής απλά πρέπει να υποβάλλει τα στοιχεία κατοικίας του και στη συνέχεια οι αρμόδιες αρχές θα πάρουν τα στοιχεία των λογαριασμών από κάθε πάροχο.

Με «μπούσουλα» παλαιότερες πληρωμές έκτακτων επιδομάτων και ενισχύσεων, θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά που είδαν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2022.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr