ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άγιος Ιωάννης Ρώσσος Εύβοια: Πώς θα συμμετάσχετε στην 7η Προσκυνηματική Διαδρομή

Άγιος Ιωάννης Ρώσσος Εύβοια: Πώς θα συμμετάσχετε στην 7η Προσκυνηματική Διαδρομή

Η 7η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα όχι μόνο της Εύβοιας αλλά και ολόκληρου του ελληνισμού είναι ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που βρίσκεται στο Προκόπι Ευβοίας όπου φυλάσσεται σε Λάρνακα το ολόσωμο άφθαρτο και σεπτό σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη.

Κάθε χρόνο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει την διοργάνωση της  Προσκυνηματικής Διαδρομής από τη Χαλκίδα προς το Προκόπι.  Φέτος η 7η Προσκυνηματική Διαδρομή θα γίνει την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Τα τρία σημεία συνάντησης, είναι:

  • To Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας, Χαλκίδα (Λεωφόρος Χαϊνά 93, με σημείο συνάντησης τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου)
  • To Γήπεδο της Νέας Αρτάκης
  • To Δημαρχείο Ψαχνών

Στις 08:00 το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει η άφιξη στον Άγιο, προσευχή και εκκίνηση πεζοπορίας. Στις 14:00 μέχρι λήξης της πεζοπορίας: Επιστροφή από το Προκόπι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr