Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους καταδικασθέντες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους καταδικασθέντες

Με χειροκροτήματα αντέδρασε το ακροατήριο, στην εκφώνηση της απόφασης, με την πρόεδρo της έδρας να αναφωνεί: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

«Όχι» στο αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικών στους καταδικασμένους για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είπε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, το οποίο τούς έκρινε ομόφωνα ενόχους.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης ακολούθησε την πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία τόσο ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής όσο και ο Ροδίτης, καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού.

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ξέσπασε σε κλάματα συγκινημένος, ενώ η μητέρα της Κούλα Αρμουτίδου δεν βρέθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, ως ένδειξη συμπαράστασης στους γονείς της φοιτήτριας.

Το δικαστήριο απέρριψε αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών, ωστόσο δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους, ανοίγοντας το δρόμο για να «σφραγιστεί» η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα, τοο δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για αναγνώριση των ελαφρυντικών, κατά περίπτωση, του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας, προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα και να μειωθεί η ποινή των 15 ετών στα οποία είχαν καταδικαστεί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr