Καυτές… τιμές στην Μύκονο: 79 ευρώ, 15 ευρώ ο εσπρέσο- Έξαλλοι οι Γερμανοί τουρίστες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καυτές… τιμές στην Μύκονο: 79 ευρώ, 15 ευρώ ο εσπρέσο- Έξαλλοι οι Γερμανοί τουρίστες

"Η Ελλάδα είναι το νέο ανατέλλον αστέρι, επισημαίνει Γερμανός αρθρογράφος και προσθέτει αναφερόμενος στο ζήτημα των τιμών στη Μύκονο πως πως εάν δεν προσέξει κανείς θα τον ξεσκίσουν αλύπητα

Ένα γνωστό περιστατικό αισχροκέρδειας στην τουριστική Μύκονο φτάνει για να καταταγεί η Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με άρθρο της σημερινής Handelsblatt, ανάμεσα στους ακριβότερους τουριστικούς προορισμούς.

“Η Ελλάδα είναι το νέο ανατέλλον αστέρι ανάμεσα στους προορισμούς για διακοπές μετά την πανδημία” επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος.

“Αλλά εάν δεν προσέξει κανείς στη Μύκονο, θα τον ξεσκίσουν αλύπητα: 79 ευρώ η μερίδα καλαμάρια στα κάρβουνα, 15 ευρώ ο εσπρέσο. Στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί ταξιδιώτες εκτονώνουν την οργή τους για τις υπέρογκες τιμές στο πιο κοσμικό νησί της Ελλάδας. Μέχρι στιγμή ωστόσο οι υπερβολές δεν έχουν αμβλύνει αισθητά την επιθυμία για ταξίδια. Το brand name Ελλάδα προσελκύει. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ, “η Ελλάδα επωφελείται από την καλή διαχείριση της πανδημίας, την γεωγραφική ποικιλομορφία των τοπίων της και την τάση για ατομικές διακοπές”.

Μάλιστα, κάμερα του Alpha βρέθηκε στο λιμάνι όπου ρώτησε κάποιους που είχαν επισκεφτεί το νησί για τις εμπειρίες τους σχετικές με τις τιμές και τα όσα ακούστηκαν, μόνο ως εξωφρενικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ένας άνδρας είπε ότι πλήρωνε, ανάλογα με το μέρος, για μία χωριάτικη σαλάτα από 20 έως και 25 ευρώ, ενώ εντύπωση προκάλεσε ένας άλλος ο οποίος αποκάλυψε ότι πλήρωσε 25 ευρώ για ένα σουβλάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε κριτικές στο διαδίκτυο μπορεί να διαβάσει κανείς πως κάποιος πλήρωσε 150 ευρώ για μία μερίδα καλαμαράκια και 50 ευρώ για ένα ποτήρι μπύρα.

ΠΗΓΗ:ALPHA , DW

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr