Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: Αντιπαράθεση Μπουραντά-Θωμά για το νερό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: Αντιπαράθεση Μπουραντά-Θωμά για το νερό

Αιτία σφοδρής αντιπαράθεσης έγινε το δίκτυο ύδρευσης της Κύμης μεταξύ του νυν δημάρχου Θανάση Μπουραντά και του πρώην Δημήτρη Θωμά. 

Αιτία σφοδρής αντιπαράθεσης έγινε το δίκτυο ύδρευσης της Κύμης μεταξύ του νυν δημάρχου Θανάση Μπουραντά και του πρώην Δημήτρη Θωμά.

Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος κατηγόρησε τον Θανάση Μπουραντά ότι «κρύβεται για το νερό» προκαλώντας έτσι την αντίδραση του νυν δημάρχου μέσω μίας ανακοίνωσης, με την οποία ο Θανάσης Μπουραντάς εξαπολύει επίθεση εναντίον του Δημήτρη Θωμά.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Ο άνθρωπος που κατέστρεψε το δήμο Κύμης Αλιβερίου και τον έφερε ένα βήμα πριν την πτώχευση και την επιτροπεία, ο οποίος έχει την κύρια ευθύνη για τα χάλια του δικτύου νερού στην Κύμη, εγκαλεί τη δημοτική αρχή και λέει ψέματα ότι ο δήμαρχος κρύβεται για το νερό.

Στην  γνωστή σύγχυση που τον χαρακτηρίζει από τότε που έχασε την παντοδυναμία του , αποκρύπτει διαστρεβλώνει και κακοποιεί την αλήθεια..

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα προηγούμενα χρόνια από τους  πέντε πρώην   δήμους  (Ταμυνέων-Αυλώνος-Δυστίων-Κονιστρών και Κύμης) οι τέσσερις (πλην Κύμης) κατάφεραν με τις όποιες οικονομικές δυσκολίες να κάνουν μια αξιοπρεπή συντήρηση του δικτύου νερού το οποίο   ξεπερνά τα 750 χιλιόμετρα σε όλη την έκταση του δήμου. (Σαν να πηγαίνεις από Αθήνα στην  Αλεξανδρούπολη)

Στην Κύμη όμως όπου ήταν δήμαρχος ο κύριος Θωμάς επί δώδεκα χρόνια το δίκτυο έχει σαπίσει στην κυριολεξία.

Όταν σε μια περιοχή έχεις ένα παλιό δίκτυο το επισκευάζεις..

Όταν όμως είναι σάπιο το αντικαθιστάς..

Ο κύριος Θωμάς προσπαθώντας να παραπλανήσει τους δημότες δεν τους λέει ότι δεν άφησε ούτε μια μελέτη αντικατάστασης δικτύου.

Η μόνη μελέτη που έχει εκπονηθεί είναι από τη σημερινή δημοτική αρχή το 2020!

Δεν τους λέει ότι για να αντικατασταθεί ένα δίκτυο πρέπει να υπάρχει μια μελέτη για να διεκδικηθούν χρήματα ..

Ότι αυτές οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο και δουλειά..

Θέλει να αποκρύψει ότι μόνο η παρούσα δημοτική αρχή έχει κάνει σοβαρή δουλειά για να αντιμετωπίσει οριστικά  το πρόβλημα του νερού στην Κύμη.

Ότι την μελέτη που εκπόνησε την κατέθεσε σε πρόγραμμα για αντικατάσταση όλου του δικτύου της Κύμης με πέντε εκατομμύρια ευρώ..

Ότι ξεμπλοκάρισε το έργο του φράγματος των Μανικίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και εντάχθηκε το μεγαλύτερο έργο της χώρας σε επίπεδο προγραμμάτων του υπουργείου Εσωτερικών ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν λέει ότι το 2009 του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει κάποιες  διορθωτικές κινήσεις αφού από τις πλημμύρες της ίδιας χρονιάς   διατέθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ 700 χιλιάδες ευρώ στο δήμο Κύμης …

Το ποσό αυτό μοιράστηκε σε 350 χιλιάδες για τον τότε  Δήμο Κύμης και 350 χιλιάδες για την επιχείρηση Ύδρευσης Κύμης.

Προσπάθησε να βρει τρόπο να κάνει τη δουλειά που γνωρίζει πολύ καλά για την οποία έχει παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο και αφού δεν βρήκε τρόπο  προτίμησε να χαθούν τα χρήματα αντί να αντικαταστήσει τα σάπια τμήματα του δικτύου (Μανίκια-Κύμης)

Έρχεται σήμερα να δείξει δήθεν ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Κύμης ενώ το μόνο που  πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι να παραπλανήσει τους δημότες

Αντί λοιπόν να σιωπά ο πρώην δήμαρχος λέει άλλα..

Ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο για να μας πει ότι τα έργα αντικατάστασης δικτύων στην περιοχή της Κύμης για τα οποία κατηγορείται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών για έργα που  δεν έγιναν ποτέ.. και προσπάθησε να μας πείσει ότι  δήθεν είναι υπαρκτά!!!

Ότι έφτιαξε χιλιόμετρα δικτύων στην Κύμη και άλλα παραμύθια στα οποία διαπρέπει!

Λέει ότι ο Δήμαρχος  κρύβεται και δεν απολογείται για το νερό..

Άλλος   πρέπει να απολογηθεί για το νερό της Κύμης και για τα χρήματα που έχουν εξαφανισθεί και αυτός είναι ο πρώην δήμαρχος..

Και αφού δεν το κάνει ενώπιον των πολιτών θα το κάνει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τον ερχόμενο Οκτώβριο..

Αν πάλι δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα και δεν ζητήσει  νέα αναβολή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr