Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα
Ειδησεις ευβοια

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα

Για ποιους λόγους γίνεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στις 11 το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου στην πλατεία των Δικαστηρίων στη Χαλκίδα.

Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και δράσεων για βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.

Επιπρόσθετα θα γίνει συναυλία.

Όπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, σε σχετική ανακοίνωσή του, οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

Κατάργηση του ΦΠΑ, γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη, κρέας), ένδυσης κ.ο.κ.

Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες – εφορία. Μείωση των Δημοτικών Τελών και Φόρων για τις λαϊκές οικογένειες, απαλλαγή για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr