Μυστήριο με τρία αδελφάκια που νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυστήριο με τρία αδελφάκια που νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα

Σε νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται τρία αδελφάκια που αντιμετωπίζουν αναπνευστικό πρόβλημα
Ένα βρέφος μόλις 45 ημερών διακομίστηκε και νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, ενώ και τα δύο αδελφάκια του νοσηλεύονται σε άλλα νοσοκομεία, επίσης με αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το βρέφος εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα με τα αδέρφια του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τετάρτης 4/1 στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Την Τρίτη με συντονισμένη επιχείρηση αεροδιακομιδής στην πόλη της Κοζάνης, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ένα 3χρονο αγόρι, το οποίο παρουσίασε πρόβλημα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παιδάκι μαζί με τη μικρότερη αδερφή του, μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, με τους παιδιάτρους να κρίνουν ότι το αγοράκι έπρεπε να διασωληνωθεί λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Η έλλειψη κλίνης ΜΕΘ για παιδιά τόσο στην Κοζάνη όσο και στη Θεσσαλονίκη οδήγησε στην επείγουσα διακομιδή του παιδιού σε Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Ταυτόχρονα σχεδόν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης μεταφερόταν η 2χρονη αδελφή του 3χρονου αγοριού, επίσης με συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας και λαμβάνει αγωγή για λοίμωξη του αναπνευστικού ενώ είναι αρνητική σε κορονοϊό και γρίπη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr