Θάνος Παλαιολόγος: Μπορεί να μην «χωράω» στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, χωράω όμως στις καρδιές σας
ΑΠΟΨΕΙΣ

Θάνος Παλαιολόγος: Μπορεί να μην «χωράω» στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, χωράω όμως στις καρδιές σας

Αιχμές για τη μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Εύβοιας αφήνει με δήλωσή του ο δικηγόρος Θανάσης Παλαιολόγος.

Αιχμές για τη μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Εύβοιας αφήνει με δήλωσή του ο δικηγόρος Θανάσης Παλαιολόγος.

Συγκεκριμένα με τη φράση…δεν χωράω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής  αναφέρει:

Φίλες και Φίλοι
Μπορεί να μην «χωράω» στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, όπως χαρακτηριστικά μου ανέφεραν, αλλά ένιωσα και έμαθα, όλο αυτό το διάστημα, ότι χωράω στις καρδιές σας και αυτό για εμένα είναι ανεκτίμητης αξίας.
Γι’ αυτό και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, μέσα από την καρδιά μου, όλους εσάς τους συντρόφους και τις φίλες και φίλους της Εύβοιας και της Σκύρου (όλων των πολιτικών ιδεολογιών) που πίστεψαν σε εμένα, τα δεκάδες αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία που με στήριζαν, όλους εσάς που είτε δημόσια είτε κατ’ ιδίαν στηρίξατε το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας μου και όλους εσάς που είπατε για εμένα μία καλή κουβέντα, μα πάνω απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στην γυναίκα μου και στους συνεργάτες μου που ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα μου και θα με στηρίζουν σε κάθε βήμα μου.
Η αγάπη, ο σεβασμός, η εκτίμηση και η ζεστασιά που εισέπραξα και το γεγονός ότι έγινα ο δικός σας Θάνος, μου δίνουν την δύναμη να προχωρήσω, να είμαι ενεργός πολίτης και με ωθούν στο να συνεχίσω, όπως έχω μάθει στην ζωή μου, με ήθος, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με σταθερότητα, με σοβαρότητα, με σεμνότητα και σεβασμό προς όλους εσάς.
Τον Μάιο του 2022 αποφάσισα να καταθέσω αίτηση ενδιαφέροντος για υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όταν η επιτροπή ψηφοδελτίων κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, γνωρίζοντας ότι τα ονόματα των υποψηφίων Βουλευτών θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2022 και γνωρίζοντας ότι θα «θυσιάσω» προσωπικό μου χρόνο και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.
Δυστυχώς η διαδικασία καθυστέρησε αδικαιολόγητα και η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων Βουλευτών έγινε ανέκδοτο, αφού πήγαινε από μήνα σε μήνα και από εβδομάδα σε εβδομάδα και τελικά ανακοινώθηκαν μετά από έξι (6) μήνες, μόλις εχθές. Ουσιαστικά εγκλωβιστήκαμε σε μία διαδικασία, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση, γι’ αυτό και παρατηρήθηκε μεγάλο κύμα παραιτήσεων. Ωστόσο εγώ επέλεξα να μην παραιτηθώ, γιατί ήθελα, μεταξύ των άλλων, να δω τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος από το Κόμμα και τις επιλογές του. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση που υπήρξε στην ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων Βουλευτών, τόσο στα δικά μου μάτια όσο και σε πολλούς από εσάς, δημιούργησε υποψήφιους Βουλευτές δύο και τριών ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να μην ξεκινάνε όλοι, τουλάχιστον χρονικά, από την ίδια αφετηρία και αυτό είναι λυπηρό.

Σκοπός και στόχος της υποψηφιότητάς μου δεν ήταν απλά και μόνο η είσοδος μου στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας, αλλά σκοπός μου ήταν να συμβάλλω, με όποια δύναμη έχω, στην αύξηση του ποσοστού της Εύβοιας και κατ’ επέκταση η πολυπόθητη, για το Κόμμα μας, έδρα στο Νομό και ως προσωπικός στόχος και σκοπός ήταν να είμαι δίπλα στην Κοινωνία (όπως έκανα στο πρόσφατο παρελθόν με την συμμετοχή μου στις Περιφερειακές εκλογές του 2019, αλλά και όπως κάνω καθημερινά μέσω της εργασίας μου και των δραστηριοτήτων μου), να είμαι δίπλα στους κατοίκους της Εύβοιας και της Σκύρου, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις για την ανάπτυξη και προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου και την επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός μας, να είμαι σε θέση να υπηρετήσω τις ανάγκες της κοινωνίας μας και του Ευβοϊκού λαού, ο οποίος τελικά είναι και ο μοναδικός κριτής.

Ποτέ δεν είχα ως αυτοσκοπό την Βουλευτική έδρα και αυτό το δείχνει η μέχρι τώρα πορεία μου, όπου έμεινα στην παράταξη και στήριξα αυτήν σε πολύ δύσκολες εποχές, είτε μέσω της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ευβοίας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής Ευβοίας (ως μέλος αυτών, αλλά και από τις θέσεις του εκπροσώπου Τύπου και του Αναπληρωτή Γραμματέα στην Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Ν. Ευβοίας), είτε μέσω της στάσης μου και της συμπεριφοράς μου σε όλες τις διαδικασίες του Κόμματος, όταν άλλοι κρύφτηκαν ή πολύ περισσότερο έφυγαν από τον χώρο μας . Το ότι πράγματι δεν είναι αυτοσκοπός, για εμένα και την οικογένειά μου, η Βουλευτική έδρα το αποδεικνύει περίτρανα και η απόφαση της μητέρας μου το 2015 να αποδεχτεί την πρόταση του Κόμματος να είναι υποψήφια Βουλευτής σε άλλο Νομό και δη στο Νομό Ηλείας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, όταν το κόμμα δεν έβρισκε και έψαχνε με τα κιάλια τους υποψήφιους Βουλευτές, κάτι που επαναλαμβάνεται ακόμα και σήμερα, αφού οι 2 γυναίκες του ψηφοδελτίου «αναζητούνται». Μάλιστα προτάθηκε επανειλημμένα στην μητέρα μου να είναι, αντ’ εμού, υποψήφια Βουλευτής στην Εύβοια, αλλά πιστή στις αρχές, τις αξίες και τις επιλογές της, το αρνήθηκε. Προτιμήσαμε σαν οικογένεια να μην «χωράμε» στο ψηφοδέλτιο, παρά να δεχτούμε μία πρόταση «συμβιβαστική» και του «συμφέροντος».

Είναι αυτονόητο ότι παραμένω ενεργός πολίτης, σταθερός στις αρχές και τις αξίες μου και πάντα δίπλα στο Κόμμα μας, την κοινωνία, τον Ευβοϊκό λαό και την αγαπημένη μου Εύβοια και θα συμβάλλω με τις δυνάμεις μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον χώρο μας και την Εύβοια.

Ωστόσο αναρωτιέμαι, φταίει το έργο που παίζει σε επανάληψη, οι πρωταγωνιστές που είναι εγκλωβισμένοι στο ίδιο έργο ή οι θεατές;
Η αυλαία του πρώτου έργου έπεσε. Ένα νέο έργο ξεκινάει! Ας διαλέξει ο καθένας τον ρόλο του…
Καλή δύναμη, καλό αγώνα και καλή επιτυχία στους υποψήφιους Βουλευτές του Νομού μας.

Με εκτίμηση
Θάνος Παλαιολόγος
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr