Πώς θα φτιάξετε την λαχταριστή ροδινή Εύβοιας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πώς θα φτιάξετε την λαχταριστή ροδινή Εύβοιας

Δείτε πώς θα φτιάξετε την εύκολη και γρήγορη συνταγή της Εύβοιας.

Η Εύβοια φημίζετε για τις παραδοσιακές συνταγές της. Μια από αυτές είναι η ροδινή που φτιάχνεται στην Κύμη Ευβοίας και πρόκειται για λαχταριστό πεντανόστιμο τυροπιτάκι.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι φαρινάπ
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι άρμη από τυρί
  • 1 ποτήρι γάλα
  • φέτα

Εκτέλεση

  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα και τη φέτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι.
  • Στο τέλος βάζουμε και το χεράκι μας και το πλάθουμε σε μια ομοιόμορφη μπάλα.
  • Παίρνουμε κομμάτια μεγέθους μικρού πορτοκαλιού ή μεγέθους που επιθυμούμε και το πλάθουμε σαν μπιφτεκάκι.
  • Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr