Μυστρά: Άνδρας πήγε να ανάψει το τζάκι με βενζίνη και κατέληξε στο νοσοκομείο με εγκαύματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυστρά: Άνδρας πήγε να ανάψει το τζάκι με βενζίνη και κατέληξε στο νοσοκομείο με εγκαύματα

Ο άτυχος άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Αναστάτωση υπήρξε το πρωί της Παρασκευής (17/10) στον Μυστρά, μετά από περιστατικό πυρκαγιάς που ξέσπασε σε μονοκατοικία στην έξοδο του χωριού προς το Παρόρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ώρα ήταν περίπου 11 πμ, όταν ένας μεσήλικας άνδρας, φέρεται να επιχείρησε να ανάψει φωτιά ρίχνοντας βενζίνη σε σόμπα ή τζάκι, προκαλώντας άθελά του ανάφλεξη. Στη στιγμή σημειώθηκε μικρο-έκρηξη και η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ακαριαία από το ισόγειο στον επάνω όροφο του πέτρινου οικήματος, με συνέπεια να φουντώσει το πάτωμα και να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο εσωτερικό της κατοικίας.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου νοσηλεύεται, χωρίς να είναι γνωστά περισσότερα για την κατάστασή του. Κατά τις πληροφορίες, την ώρα του συμβάντος, ο παθών που είναι μόνιμος κάτοικος Μυστρά ήταν μόνος του στο σπίτι.

Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και σήμανε συναγερμός. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο και έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο, αποτρέποντας τον κίνδυνο εξάπλωσης σε γειτονικά σπίτια.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης, Δημοσθένης Κακούρος, Δημήτρης Γιαννόπουλος και Διαμάντω Βαγιακάκου, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά, Δημήτρης Σκρουμπέλος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διερευνά τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Πηγή: lakonikos.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr