Γραφειοκρατικό χάος στην Εύβοια – Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις άδειες διαμονής
Σοβαρή κρίση στο Τμήμα Αδειών Διαμονής στην Εύβοια και κοινοβουλευτική παρέμβαση από την Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.
Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το Τμήμα Αδειών Διαμονής Νομού Ευβοίας, με χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις και σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, όπως αναδεικνύει η κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ευβοίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.
Σύμφωνα με την κα Καραμπατσώλη, η υπηρεσία αντιμετωπίζει 7.500 εκκρεμείς αιτήσεις, εκδίδει άδειες διαμονής ακόμα για φακέλους του 2023 και διαχειρίζεται συνολικά περίπου 29.000 φακέλους αλλοδαπών πολιτών. Η υποστελέχωση και οι λήξεις συμβάσεων εντείνουν την πίεση, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να λειτουργεί πλέον «στα όρια της αντοχής της».
Σοβαρά προβλήματα
Η κατάσταση προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία: πολίτες και δικηγόροι ταλαιπωρούνται, επιχειρήσεις μένουν χωρίς προσωπικό, αγροτικές εργασίες καθυστερούν, ενώ πλήττονται ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός.
Με την κοινοβουλευτική της παρέμβαση, η κα Καραμπατσώλη ζητά άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις:
-
Δημιουργία νέων οργανικών θέσεων
-
Παράταση του προγράμματος 55+ της ΔΥΠΑ
-
Ενίσχυση της υπηρεσίας μέσω κινητικότητας προσωπικού
-
Σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων
Καραμπατσώλη: «Η Εύβοια δεν μπορεί να περιμένει άλλο»
Η Βουλευτής τόνισε: «Η Εύβοια δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δεν μιλάμε για γραφειοκρατική λεπτομέρεια, αλλά για ζήτημα που επηρεάζει άμεσα την τοπική οικονομία, τις επιχειρήσεις, τον αγροτικό κόσμο και τον τουρισμό. Ζητάμε λύσεις στην πράξη».
Η κ. Καραμπατσώλη θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει μέχρι να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για την αποσυμφόρηση της υπηρεσίας και την ομαλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης αδειών διαμονής στην Εύβοια.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr
