Δήμος της Εύβοιας ετοιμάζεται για την αντιπυρική περίοδο
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου ενημερώνει πολίτες και υπηρεσίες.
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Τρίτη 17 Μαρτίου 2026, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών, με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε Υπηρεσίες του Δήμου, Αντιδημάρχους, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και πολίτες και έχει ως σκοπό την ενημέρωση για μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.
Κεντρικός ομιλητής: Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, Πύραρχος Κίμωνας Κυριλλίδης.
Θέματα της εκδήλωσης:
- Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από ξερά χόρτα, εύφλεκτα υλικά και απορρίμματα.
- Η έγκαιρη συμμόρφωση των πολιτών και η εντατικοποίηση των ελέγχων, καθώς και οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβάσεων.
- Συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου με την Πυροσβεστική και ενημέρωση των πολιτών μέσω στοχευμένων δράσεων.
- Αξιοποίηση προληπτικών μέτρων και καλών πρακτικών για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς, με έμφαση στον ρόλο των εθελοντών.
Η πρόληψη είναι ευθύνη όλων μας. Οι δημότες καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους, καθώς η παρουσία τους στην εκδήλωση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr