ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε έρχεται κακοκαιρία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Πότε έρχεται κακοκαιρία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Με ανοιξιάτικο καιρό ξεκίνησε η νέα εβδομάδα, από αύριο όμως και κυρίως το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη αναμένουμε περισσότερο φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες.

Αρκετές βροχές αναμένονται κυρίως προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενίσχυση των βοριάδων, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, από αύριο Τρίτη θα αρχίσει να μας προσεγγίζει μία διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια, με πιο ψυχρές αέριες μάζες να κατευθύνονται προς τη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο καιρός θα επιδεινωθεί αύριο κυρίως προς τη βόρεια Ελλάδα, δηλαδή σε περιοχές από τη Θεσσαλία και πιο βόρεια. Οι συννεφιές θα αυξηθούν σιγά σιγά και θα ακολουθήσουν μπόρες ή τοπικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο, ωστόσο σε αρκετές περιοχές θα αρχίσει να συννεφιάζει προς το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλές τιμές κοντά στους 23-26 βαθμούς.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα εμφανίζουν την τάση να μετατοπιστούν πιο νότια. Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα επιδεινωθεί κυρίως προς την κεντρική, δυτική και βόρεια χώρα, δηλαδή σε περιοχές που βρίσκονται από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια περιμένουμε έντονα άστατες καιρικές συνθήκες με βροχές ή και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως μέσα στο μεσημέρι με απόγευμα.

Την Πέμπτη, η διαταραχή θα κινηθεί λίγο πιο νότια και θα επηρεάσει και την Πελοπόννησο, αλλά και τα νότια και ανατολικά θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Επομένως, από αύριο Τρίτη οι καιρικές συνθήκες μετατρέπονται σε πιο φθινοπωρινές πρώτα στη βόρεια Ελλάδα. Το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη, ο φθινοπωρινός καιρός θα επεκταθεί και πιο νότια, με αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή, το κύμα κακοκαιρίας αρχίζει να απομακρύνεται προς την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός βελτιώνεται, οι άνεμοι υποχωρούν και η θερμοκρασία ανεβαίνει, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Σύμφωνα και με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Όλγα Παπαβγούλη, από την Τετάρτη ξεκινά οργανωμένη μεταβολή του καιρού, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βόρεια θα επηρεάσουν τη χώρα. Οι περισσότερες βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και από το απόγευμα θα επεκταθούν νοτιότερα, φτάνοντας έως και την Αττική το βράδυ.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια θα υποχωρήσει αισθητά, με μέγιστες τιμές μόλις 15 με 17 βαθμούς, δηλαδή έως και 10 βαθμούς χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Παράλληλα, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Την Πέμπτη η ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Οι βροχές θα μετατοπιστούν νοτιότερα, από τη Χαλκιδική έως και την Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν, φτάνοντας την Τετάρτη έως 7 μποφόρ και την Πέμπτη έως 6, χωρίς όμως να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα νότια τμήματα της χώρας, κυρίως σε Πελοπόννησο, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας και επιστροφή σε πιο ανοιξιάτικο σκηνικό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr