Εύβοια: Έκτακτη ανακοίνωση για το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου – Δείτε τι θα γίνει
Εγκαίνια για τον αναπλασμένο χώρο στο Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.
Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος γνωστοποίησε πως την Κυριακή 24 Μαΐου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου περιβάλλοντος χώρου στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Προκόπι Ευβοίας. Την τελετή θα τελέσει ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Η ανάπλαση του χώρου υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με συνολικό προϋπολογισμό που έφτασε τις 440.000 ευρώ.
Οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν νέες επιστρώσεις και δάπεδα, αναβάθμιση του φωτισμού στον εξωτερικό χώρο και το πάρκο, καθώς και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού, όπως κρήνες, κάδοι απορριμμάτων, θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων και ενημερωτική σήμανση.
Η Μητρόπολη απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πιστούς και επισκέπτες να δώσουν το «παρών» στην τελετή και να γνωρίσουν από κοντά τον νέο, αναβαθμισμένο χώρο που δημιουργήθηκε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr