Ειδησεις ευβοια

Νέα σύγχρονη πλατεία αποκτά η Εύβοια – Που θα γίνει

Νέα σύγχρονη πλατεία αποκτά η Εύβοια – Που θα γίνει

Νέα σύγχρονη πλατεία αποκτά η συνοικία Πέτρου και Παύλου Χαλκίδας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Στη δημιουργία της νέας σύγχρονης πλατείας στη συνοικία Πέτρου και Παύλου προχωρά ο Δήμος Χαλκιδέων, μετά και την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ανάπλαση πλατείας Πέτρου και Παύλου» σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι, η αρχική σύμβαση του έργου είχε υπογραφεί το 2023, αλλά λόγω μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας από τον αρχικώς αναδειχθέντα ανάδοχο, υπήρξαν καθυστερήσεις στις διαδικασίες μέχρι να ανακηρυχθεί ο δεύτερος σε σειρά ανάδοχος και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Το έργο, συμβατικού ποσού 435.803,75 ευρώ (με Φ.Π.Α.) αφορά στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου και λειτουργικού κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, που θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή, προσφέροντας ένα σύγχρονο και προσβάσιμο σημείο συνάντησης για κατοίκους κι επισκέπτες.

Στη νέα πλατεία προβλέπονται:
-Αμφιθεατρικός χώρος, για φιλοξενία εκδηλώσεων
-Νέο δάπεδο πλατείας
-Νέος, σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός
-Αναβάθμιση του υπάρχοντος γηπέδου 5×5, με νέο χλοοτάπητα και περίφραξη
-Όδευση τυφλών και υποδομές πρόσβασης ΑμεΑ
-Εγκατάσταση χλοοτάπητα και νέες φυτεύσεις

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr