ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τι ήταν αυτό;» – Το halftime show του Μουντιάλ προκάλεσε σάλο με Μαντόνα, Μπίμπερ και Σακίρα

«Τι ήταν αυτό;» – Το halftime show του Μουντιάλ προκάλεσε σάλο με Μαντόνα, Μπίμπερ και Σακίρα

Διχασμός για το πρώτο halftime show στην ιστορία του Μουντιάλ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Το πρώτο halftime show που διοργάνωσε η FIFA σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Το σόου, που είχε ως πρότυπο την αντίστοιχη παράδοση του Super Bowl, πραγματοποιήθηκε στο ημίχρονο του τελικού ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ισπανία, πριν από τη νίκη των Ισπανών με 1-0 στην παράταση.

Η πολυσυζητημένη παραγωγή συγκέντρωσε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όμως δεν κατάφερε να πείσει όλους τους θεατές, καθώς αρκετοί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το αποτέλεσμα.

Η εμφάνιση της Μαντόνα με Ρονάλντο και Ροναλντίνιο

Το πρόγραμμα άνοιξε η 67χρονη Μαντόνα, η οποία παρουσίασε τη μεγάλη επιτυχία της «Music». Στη σκηνή βρέθηκαν μαζί της δύο θρύλοι του ποδοσφαίρου, ο Ρονάλντο Ναζάριο και ο Ροναλντίνιο.

Η διάσημη τραγουδίστρια εμφανίστηκε φορώντας μια ροζ δημιουργία του Saint Laurent, η οποία περιλάμβανε κορσέ, κοντό σορτς και μπότες, ενώ οι δύο Βραζιλιάνοι πρώην ποδοσφαιριστές φορούσαν αθλητικές εμφανίσεις σε κίτρινες και μπλε αποχρώσεις.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ και η επιλογή που προκάλεσε συζητήσεις

Στο halftime show συμμετείχε και ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος ανέβηκε στο γήπεδο κρατώντας μόνο μια κιθάρα και ερμήνευσε μια προσαρμοσμένη για το Παγκόσμιο Κύπελλο εκδοχή του τραγουδιού του «Everything Hallelujah».

Ο Καναδός τραγουδιστής ολοκλήρωσε την εμφάνισή του με τη φράση «it’s the World Cup, Hallelujah», επιλογή που δημιούργησε ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Σακίρα, Burna Boy και η επιστροφή των BTS

Η Σακίρα και ο Burna Boy συναντήθηκαν ξανά επί σκηνής, έναν μήνα μετά την κοινή τους εμφάνιση στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης στην Πόλη του Μεξικού.

Στο σόου συμμετείχε επίσης το K-Pop συγκρότημα BTS, το οποίο επέστρεψε στις εμφανίσεις του μετά από τρία χρόνια απουσίας, διάστημα κατά το οποίο τα μέλη του ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία στη Νότια Κορέα.

Αντιδράσεις για τη διάρκεια του σόου

Το halftime show είχε διάρκεια 27 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς οι κανονισμοί του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) ορίζουν ότι το διάλειμμα ανάμεσα στα δύο ημίχρονα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 15 λεπτά.

Πέρα όμως από το ζήτημα των κανονισμών, αρκετοί χρήστες στα social media σχολίασαν αρνητικά τη συνολική εικόνα της παραγωγής, με κάποιους να αναρωτιούνται ακόμη και αν το concept είχε δημιουργηθεί από το ChatGPT.

Κριτική για την παραγωγή και τις επιλογές των καλλιτεχνών

Αρκετοί θεατές χαρακτήρισαν το σόου «καταστροφή», υποστηρίζοντας ότι περιείχε προηχογραφημένα μέρη, δεν είχε αρκετές εκπλήξεις ή συνεργασίες μεταξύ των καλλιτεχνών και εξέφρασαν απορία για το γεγονός ότι η Μαντόνα δεν εμφανίστηκε ξανά στο φινάλε μαζί με τη Σακίρα.

«Τι καταστροφή ήταν αυτό το σόου του ημιχρόνου. Προηχογραφημένα κομμάτια, χωρίς συνεργασίες ή εκπλήξεις. Πού ήταν η Μαντόνα στο τέλος; Θα μπορούσε να είχε τραγουδήσει μερικούς στίχους μαζί με τη Σακίρα… Όλα ήταν τόσο παράξενα. Τόσος ντόρος για το τίποτα», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Άλλος σχολίασε: «Η εμφάνιση της Μαντόνα ήταν ό,τι πιο παράξενο έχουμε δει, ειδικά από τη στιγμή που ακολούθησαν τα Muppets. Το υπόλοιπο σόου ήταν αξιοπρεπές».

Διχασμός και για τον Τζάστιν Μπίμπερ

Η επιλογή του τραγουδιού που παρουσίασε ο Τζάστιν Μπίμπερ αποτέλεσε επίσης αντικείμενο έντονης συζήτησης.

«Δυστυχώς, ο Τζάστιν Μπίμπερ ήταν το χειρότερο μέρος του σόου του ημιχρόνου στο Μουντιάλ», ανέφερε ένα από τα αρνητικά σχόλια.

Άλλος χρήστης σημείωσε: «Ο Τζάστιν Μπίμπερ τραγούδησε το “Hallelujah”, αλλά αυτή δεν ήταν η κατάλληλη επιλογή τραγουδιού για το σόου του ημιχρόνου».

Παράλληλα, υπήρχαν και όσοι υπερασπίστηκαν την εμφάνισή του, υποστηρίζοντας ότι ο τραγουδιστής είχε πολύ καλή παρουσία και ερμηνεία.

Ρούνεϊ και Γκάλαχερ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους

Αρνητική άποψη για το θέαμα εξέφρασε και ο πρώην διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής Γουέιν Ρούνεϊ. Όπως ανέφερε, παρότι εκτιμά αρκετούς από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, το συνολικό αποτέλεσμα δεν τον ενθουσίασε και περίμενε να επιστρέψει η δράση στον αγωνιστικό χώρο.

«Ήταν λίγο άτονο. Μου αρέσει ο Burna Boy, μου αρέσει η Σακίρα, μου αρέσει ο Μπίμπερ, αλλά αυτό ήταν πολύ άτονο», δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Λίαμ Γκάλαχερ, ο οποίος παρομοίασε το halftime show με «κακό ταξίδι». «Ευτυχώς που φοράω τις “πνευματικές” μου κάλτσες, αλλιώς αυτό το θέαμα στο ημίχρονο θα μπορούσε να με είχε βγάλει εκτός εαυτού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπήρχαν όμως και θετικές αντιδράσεις

Παρά την έντονη κριτική, υπήρχαν και θεατές που είχαν διαφορετική άποψη. Κάποιοι χαρακτήρισαν την παραγωγή εντυπωσιακή, διεθνή και κατάλληλη για όλη την οικογένεια.

Πέρα από το halftime show, ο τελικός περιλάμβανε και τελετή λήξης, στην οποία συμμετείχαν οι Post Malone, Τομ Κρουζ, Νικόλ Σέρζινγκερ, IShowSpeed, Τζένιφερ Χάντσον, Ρόμπι Γουίλιαμς και Λάουρα Παουζίνι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr