Σε κόκκινο συναγερμό η Εύβοια για την κακοκαιρία: Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα
Σε επιφυλακή ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για τα έντονα φαινόμενα.
Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουλίου έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 25 Ιουλίου 2026 προβλέπεται σημαντική επιδείνωση του καιρού.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, με τα φαινόμενα κατά τόπους να συνοδεύονται από έντονους ανέμους, αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα και πιθανές χαλαζοπτώσεις.
Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες για αυξημένη προσοχή, ενώ ιδιαίτερη σύσταση γίνεται προς τους κατασκηνωτές να απομακρυνθούν προληπτικά από τους χώρους κατασκήνωσης μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων δεν επιτρέπεται η διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις, καθώς υπάρχει κίνδυνος από ξαφνική αύξηση της στάθμης των υδάτων.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου έχει τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, ενώ οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων έχουν ενημερωθεί να παρακολουθούν την εξέλιξη των φαινομένων και να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση ανάγκης.
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις, ιδιαίτερα κοντά σε ρέματα, ποτάμια και παραθαλάσσιες περιοχές, να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr