«Βόμβα» στο μπάσκετ: Οι καταγγελίες και τα 800.000 ευρώ
Στο στόχαστρο 50 αγώνες και 800.000 ευρώ.
Σημαντικές εξελίξεις φέρεται να καταγράφονται στην υπόθεση που αφορά καταγγελίες για πιθανή χειραγώγηση αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ, με τις έρευνες των Αρχών να εστιάζουν σε πρόσωπα από τον χώρο της διαιτησίας και του αθλητισμού.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο πλαίσιο της υπόθεσης αναφέρεται και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Βαγγέλης Λιόλιος, ενώ γίνεται λόγος για έκδοση εντάλματος και σύλληψη την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Οι σχετικές πληροφορίες χρειάζονται επιβεβαίωση από επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων Αρχών.
Στα πρόσωπα που φέρονται να περιλαμβάνονται στην υπόθεση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι:
- Βαγγέλης Λιόλιος
- Βασιλική Τσαρούχα, διαιτητής
- Πέτρος Παπαπέτρου, διαιτητής
- Ηλίας Κορομηλάς, με δραστηριότητα στον χώρο της διαιτησίας
- Τάσος Πηλοΐδης, διαιτητής
- Γιώργος Μαυραγάνης, επιχειρηματίας και πρώην αθλητής
Η καταγγελία που φέρεται να πυροδότησε την έρευνα
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις μετά από καταγγελία της ΚΑΕ Αμαρουσίου τον Απρίλιο του 2026. Ακολούθησαν, κατά τα δημοσιεύματα, καταθέσεις οκτώ μαρτύρων, δύο από τους οποίους φέρονται να έχουν ιδιαίτερα σημαντική γνώση των περιστατικών που διερευνώνται.
Οι δύο μάρτυρες φέρονται να έχουν αναφέρει ότι στο παρελθόν υπήρξαν αποδέκτες δωροδοκίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσήλθαν αυτοβούλως στις Αρχές για να καταθέσουν όσα γνώριζαν. Το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης τους εξαρτάται από την αξιολόγηση των στοιχείων και τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών Αρχών.
Περίπου 50 αγώνες στο επίκεντρο
Στη δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνεται υλικό, όπως μηνύματα και άλλες επικοινωνίες, το οποίο εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας για πιθανή χειραγώγηση αγώνων. Το εύρος της υπόθεσης φέρεται να καλύπτει διαφορετικές βαθμίδες του αθλήματος, από αναπτυξιακά και σχολικά πρωταθλήματα έως την Α1.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Αρχές εξετάζουν περίπου 50 αναμετρήσεις, μεταξύ των οποίων και αγώνα που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο των ερευνών γίνεται επίσης αναφορά στον εντοπισμό χρηματικού ποσού που πλησιάζει τις 800.000 ευρώ στην κατοχή ενός από τους εμπλεκόμενους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται κατά πόσο το ποσό μπορεί να δικαιολογηθεί από νόμιμες πηγές.
Η έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στις καταγγελίες και στον βαθμό εμπλοκής των προσώπων που αναφέρονται στην υπόθεση. Μέχρι να υπάρξουν επίσημα πορίσματα και δικαστικές αποφάσεις, οι καταγγελίες και οι αναφορές σε πιθανά αδικήματα παραμένουν υπό διερεύνηση και δεν συνιστούν απόδειξη ενοχής.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr