Λάρι Τέσλερ: Απεβίωσε ο εφευρέτης του «copy-paste»
ΔΙΕΘΝΗ

Λάρι Τέσλερ: Απεβίωσε ο εφευρέτης του «copy-paste»

Ο εφευρέτης μιας από τις πιο δημοφιλείς εντολές της πληροφορικής, της «αντιγραφής και επικόλλησης», ή «copy-paste», πέθανε στα 74 του χρόνια, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η εταιρεία Xerox μέσω Twitter.
Ο Λόρενς «Λάρι» Τέσλερ, γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1945, πέρασε στην κατασκευάστρια εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων μέρος της καριέρας του.

«Ο άλλοτε ερευνητής της Xerox είχε εφεύρει την (εντολή) “αποκοπή/αντιγραφή/επικόλληση”, την (εντολή) “εύρεση και αντικατάσταση” καθώς και πολλές άλλες», ανέφερε η εταιρεία.

«Η εργάσιμη μέρα σας έγινε πολύ πιο εύκολη χάρη σε αυτές τις επαναστατικές ιδέες του. Ο Λάρι εξέπνευσε τη Δευτέρα, σας παρακαλούμε ενωθείτε μαζί μας για να τιμήσουμε τη μνήμη του», πρόσθεσε η Xerox.

Πτυχιούχος του πανεπιστημίου Στάνφορντ, στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, ο Λόρενς Τέσλερ ήταν ειδικευμένος στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανημάτων.

Δούλεψε κυρίως για την Apple, την Amazon, τη Yahoo! και στο κέντρο έρευνας της Xerox στο Πάλο Άλτο. The

Η εντολή έγινε συνήθεια χάρη στην Apple, που την ενέταξε στον υπολογιστή Lisa το 1983 και στον Macintosh την επόμενη χρονιά.

Αργότερα, δημιούργησε μια start-up στον κλάδο της εκπαίδευσης και ανέλαβε έργα που επικεντρώνονταν στην εμπειρία του χρήστη στην Amazon και στη Yahoo.

Ο Λάρι Τέσλερ «συνδύασε την εκπαίδευση στην επιστήμη της πληροφορικής με μια αντικουλτούρα κατά την οποία οι υπολογιστές έπρεπε να είναι για τους πάντες», σημείωσε το Computer History Museum.

Πηγή-cnn.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr