ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Καταστήματα Κράτησης – ΑΣΕΠ: 416 προσλήψεις μονίμων με απολυτήριο Λυκείου

Όπως δήλωσε η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρία Σοφία Νικολάου, σκοπός είναι να καλυφθούν τα κενά σε όλη τη χώρα.
Καταστήματα Κράτησης – ΑΣΕΠ: 416 προσλήψεις μονίμων με απολυτήριο Λυκείου

Έγκριση για την πρόσληψη 416 μονίμων υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας έδωσε το ΑΣΕΠ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η νέα προκήρυξη, που βρίσκεται ήδη στη λίστα επεξεργασίας του ΑΣΕΠ, αφορά την πρόσληψη επιπλέον 188 μονίμων στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας και 228 μονίμων στα υπόλοιπα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Σημειώνεται ότι μόνιμες προσλήψεις στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας πραγματοποιήθηκαν και μέσω της προκήρυξης 4Κ/2021. Ο νέος διαγωνισμός, αφορά νέες προσλήψεις προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη έχει περάσει από «χίλια κύματα» μέχρι να φτάσει στη φάση τελικής υλοποίησης, καθώς το υπ. Προστασίας του Πολίτη έχει προσθαφαιρέσει ουκ ολίγες φορές τις θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν.

Σύμφωνα πάντως με τις πρόσφατες εξαγγελίες της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρίας Σοφίας Νικολάου, σκοπός είναι να καλυφθούν τα κενά σε όλη τη χώρα.

Μέσω της προκήρυξης θα επιλεγεί -μεταξύ άλλων- προσωπικό των ειδικοτήτων:

  • ΔΕ Φύλαξης
  • ΔΕ Προσωπικό Εσωτερικής – Εξωτερικής Φρούρησης
  • ΔΕ Διοικητικού κ.α.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό θα υπάρχει και το κριτήριο της εντοπιότητας.

Ειδικές δοκιμασίες για το Προσωπικό Φύλαξης

Οι υποψήφιοι για το Προσωπικό Φύλαξης θα κληθούν από τις αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να υποβληθούν διαδοχικά σε Υγειονομικές εξετάσεις και σε Αθλητικές και Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

Οι υγειονομικές εξετάσεις διενεργούνται από τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις. Η επιτροπή αρχικά θα διαπιστώσει την υγειονομική καταλληλότητα των υποψηφίων (που έχουν το προβλεπόμενο ανάστημα άνδρες 1,70 – γυναίκες 1,60, όπως αποδεικνύεται από Βεβαίωση ιατρού ειδικότητας Ορθοπεδικού, ιδιώτη ή δημοσίου).

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης, οι υποψήφιοι (άνδρες-γυναίκες) υποβάλλονται στα εξής αγωνίσματα:

  • Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16″ (μια προσπάθεια).
  • Δρόμος 1.000 μ. σε χρόνο 4’και 20″ (μια προσπάθεια).
  • Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
  • Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
  • Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Τέλος για την διερεύνηση των ψυχικών ικανοτήτων των υποψηφίων διενεργείται ψυχομετρικός έλεγχος, ο οποίος περιλαμβάνει ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (τεστ προσωπικότητας) και συνέντευξη ενώπιον Επιτροπής. Με τις εξετάσεις αυτές ερευνάται κυρίως η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου.

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ: Καταστήματα Κράτησης

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ