Αυτός είναι ο παραδοσιακός μπακλαβάς της Κύμης
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτός είναι ο παραδοσιακός μπακλαβάς της Κύμης

«Μέρες, που είναι, πρέπει να μυρίσει το σπίτι» έλεγαν οι γιαγιάδες μας και τι πιο ωραίο από την παραμονιάτικη μυρωδιά του μπακλαβά! Φουσκωτός και λευκός με τα εκατό του φύλλα και τα ασπρισμένα αμύγδαλα, ο παραδοσιακός μας μπακλαβάς αποτελείται από πολύ λεπτά φύλλα που ανοίγονται με τη “σαΐτα” επάνω σε “πλασταριές”, ψήνεται για 12 ώρες σε σιγανό χωριάτικο φούρνο, σιροπιάζεται ζεστός με κρυωμένο σιρόπι από μέλι, σκεπάζεται με ζεστές κουβέρτες για δυο-τρία εικοσιτετράωρα και σερβίρεται ανήμερα Χριστούγεννα και για όλες τις γιορτές των Χριστουγέννων.
(photo credits: Stauroula Mylwna)

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr