- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Απλώνουμε τις φέτες του μπέικον σε δύο δόσεις απλώνοντας τη μία φέτα δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι και βάζουμε σε ένα πιάτο μέχρι να τις χρειαστούμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι.
- Με ένα στρογγυλό κουπάτ 5εκ κόβουμε το κέντρο του ψωμιού και δίνουμε χρώμα στις φέτες του ψωμιού για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Βάζουμε 2 φέτες μπέικον πάνω από κάθε φέτα και σπάμε ένα αυγό ορτυκιού στο κέντρο κάθε φέτας ψωμιού.
- Ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να σφίξει το αυγό.
- Με μια σπάτουλα αφαιρούμε τη κάθε φέτα ψωμιού από το τηγάνι και σερβίρουμε σε πιάτο.
- Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, μαϊντανό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Σερβίρουμε με τη ρόκα.
Πηγή-https://akispetretzikis.com
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr