SPANOS_2023
Διαβάστε αποκλειστικά εδώ την επιστολή της εκπαιδευτικού του 2ου Δ.Σ. Κύμης-΄΄Επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματα μου΄΄
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διαβάστε αποκλειστικά εδώ την επιστολή της εκπαιδευτικού του 2ου Δ.Σ. Κύμης-΄΄Επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματα μου΄΄

 

Επιστολή της εκπαιδευτικού του 2ου Δ.Σ. Κύμης-΄΄Επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματα μου΄΄

Εκπαιδευτικός του 2ου Δ.Σ. Κύμης-Με αφορμή τα τελευταία πρωτοφανή συμβάντα που έλαβαν χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης και αφορούν στο άτομο μου, θα ήθελα προς αποκατάσταση της αλήθειας να κοινοποιήσω τα πραγματικά γεγονότα σε αντίθεση με τα αναληθή και ανυπόστατα που δημοσιεύονται, αναδημοσιεύονται και διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες, τα οποία προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μου. Αφορμή υπήρξε η κατά πάντα νόμιμη και δικαιολογημένη απουσία από την υπηρεσία μου, κατά το διάστημα των δυο τελευταίων μηνών, λόγω επαπειλουμένης κύησης. Αναρωτιέμαι πόσοι από τους επικριτές μου γνωρίζουν την κείμενη νομοθεσία περί χορήγησης αναρρωτικών αδειών των εκπαιδευτικών. Το γεγονός ότι είμαι αναπληρώτρια δεν σημαίνει ότι δεν έχω δικαίωμα σε αναρρωτικές ή κανονικές άδειες. Όλες οι άδειες μου έχουν περάσει από επιτροπές ΙΚΑ σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Πώς είναι δυνατόν να αμφισβητείται η εγκυρότητά τους αλλά κυρίως με ποια πρόθεση αμφισβητείται η εγκυμοσύνη μου;
Αρνούμαι να δεχτώ, ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιθανώς υπηρετώντας σκοπιμότητες ή το προσωπικό τους μικροσυμφέρον, στρέφονται εναντίον -φανερά ή παρασκηνιακά- μιας εγκυμονούσας γυναίκας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Οι εξηγήσεις πρέπει να ζητούνται από τους υπηρεσιακά αρμόδιους κι όχι από εμένα. Ότι όφειλα να πράξω, ως εκπαιδευτικός το έπραξα:
1) Η υπηρεσία μου γνώρισε με νόμιμα πρωτοκολλημένη αίτηση μου συνοδευόμενη με τις ανάλογες ιατρικές βεβαιώσεις, το πρόβλημα της επαπειλούμενης κύησης.
2) Απέστειλα δύο έγγραφες αιτήσεις για «Βελτίωση θέσης» , που επίσης πρωτοκολλήθηκαν νόμιμα, προκειμένου να αποδεσμευτεί η θέση μου, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να καλυφθεί από κάποιο άλλο συνάδελφο.
Δεν κρατούσα σε «ομηρία» καμία θέση . Επομένως με ποια αρμοδιότητα, με ποιο θεσμικό ρόλο και με ποια ιδιότητα ο καθένας/καθεμία μπορεί να θίγει την προσωπικότητα και την υπόληψη μιας εκπαιδευτικού που τήρησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες; Ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε, ότι τη δημόσια δωρεάν παιδεία δεν την βλάπτει μια δασκάλα που έτυχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τέτοιες περιπτώσεις όπως η δική μου (που προφανώς δεν είναι και δεν θα είναι μοναδική) έχουν προβλεφθεί και υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόζονται.
Ο Σύλλογος Δασκάλων της Περιφέρειας Κύμης , οι συνάδελφοι από όλα τα προηγούμενα σχολεία που έχω εργαστεί, αλλά και οι γονείς των μαθητών από τα οκτώ συναπτά έτη , που με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια διδάσκω σε Σχολεία του Ν.Ευβοίας , με έχουν συγκινήσει πραγματικά με τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης.
Όλα τα παραπάνω δεν θα με κάνουν να αλλάξω ούτε στο ελάχιστο τον χαρακτήρα μου και τη φιλοσοφία μου . Η στάση μου προς την εκπαίδευση , τους ανθρώπους και τους μαθητές μου παραμένει ίδια. Εύχομαι -εν έτη 2018- καμία συνάδελφος να μην αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση.

Υ.Γ. Η αναληθής δημοσίευση με την αναφορά ανυπόστατων γεγονότων ως ακολούθως «Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, είναι ενήμερη, ότι αντίστοιχη δασκάλα ζητάει και παίρνει διαρκείς αναρρωτικές άδειες, για διάφορους λόγους, ενώ προφορικά ισχυρίζεται ότι είναι Έγκυος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πιστοποιητικό Ιατρού για την Εγκυμοσύνη (αυτή είναι η έντονη φημολογία αλλά και η συζήτησή μου με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας)» διαψεύσθηκε τη Δευτέρα 19/10/2018 από τον ίδιο τον κ. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ευβοίας κατόπιν κατ’ ιδίαν συνάντησης του συζύγου μου μαζί του, παρουσία τρίτου προσώπου ήτοι της Προέδρου Συλλόγου Δασκάλων Περιφέρειας Κύμης κ. Αλεξάνδρας Θαλασσινού-.
Υ.Γ. 2 Σχετικά με τη άσκηση του εκλογικού μου δικαιώματος, έχω να σημειώσω πως αφενός οι εκλογές αποτελούν σημαντική στιγμή για τους εκπαιδευτικούς και οφείλουμε όλοι να δίνουμε το “παρών” , αφετέρου στην απόφασή μου αυτή σημαντική παράμετρος αποτέλεσε η εγγύτητα του εκλογικού κέντρου από την οικία μου (απόσταση ολίγων μέτρων) και φυσικά η ολιγόλεπτη διαδικασία της ψηφοφορίας στην οποία προσήλθα υποβαστάζουσα.
Υ.Γ.3 Σε κάθε περίπτωση δεν θα έπρεπε να δημοσιευτεί κανένα θέμα που αφορά την κατάσταση της υγείας μου, αφού σύμφωνα με το νόμο αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα, όσον αφορά τα οποία δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου να δημοσιοποιηθούν.
Υ.Γ.4 Επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματα μου, την προάσπιση της αξιοπρέπειας μου έναντι οποιουδήποτε κακόβουλα επιχείρησε ή επιχειρεί να με βλάψει, έναντι οποιουδήποτε προσέβαλλε με ψεύδη την τιμή και την υπόληψή μου και έναντι οποιουδήποτε δημοσίευσε παρανόμως ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα, που αφορούν την υγεία μου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr