Εκλογές 2023: Κλειδώνουν οι κάλπες τέλη Μαΐου – Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκλογές 2023: Κλειδώνουν οι κάλπες τέλη Μαΐου – Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία

Στην -οριστική όπως φαίνεται- απόφαση για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στα τέλη Μαΐου, υπάρχουν υπέρ και κατά.

Η τραγωδία στα Τέμπη μετέθεσε τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Μπορεί να μην είχε ανακοινωθεί επίσημα ημερομηνία, ωστόσο φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κυκλώσει την 9η Απριλίου. Είναι σαφές πλέον, πως δεν θα στηθούν κάλπες τον Απρίλιο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, φαίνεται πως είναι οριστική η απόφαση του πρωθυπουργού αυτό να γίνουν οι εκλογές στα τέλη Μαΐου.

Συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει “κλειδώσει”, αλλά πιθανότερη φαίνεται πως είναι η 3η εβδομάδα και η 21η Μαΐου. Κι αυτό, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, θέλει να μεσολαβούν δύο “καθαρές” εβδομάδες μετά το Πάσχα.

Στην απόφαση για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στα τέλη Μαΐου, φαίνεται πως υπάρχουν υπέρ και κατά.

 

 

Στα υπέρ που “βλέπει” η κυβέρνηση είναι:

  • Οι δύο- δυόμιση “καθαροί” μήνες ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να κρίνουν οι πολίτες, αν αυτή η απόδοση των ευθυνών είναι ικανοποιητική γι αυτούς.
  • Να δουν οι πολίτες, ένα μέρος της λύσης στο πρόβλημα. Να δουν στην πράξη ότι αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.
  • Να καταλαγιάσει η οργή, ώστε η κάθε ψήφος να είναι συνειδητή και να έχει μπει μέσα σε αυτήν και ένα κομμάτι της λογικής.
  • Δεν θα είναι μονοθεματική η ατζέντα ύστερα από δύο, δυόμιση μήνες. Θα μπορέσουν να συζητηθούν και κάποια άλλα σοβαρά θέματα για την επόμενη 4ετία.

Στα κατά είναι:

  • Οικονομία και εμπόριο φαίνονται ουσιαστικά να “τραυματίζονται” καθώς μπαίνουμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
  • Μένουν εκκρεμότητες σε επίπεδο επενδύσεων, κυρίως με ξένους επενδυτές που περιμένουν την επόμενη μέρα.
  • Μπαίνουμε βέβαια στην τουριστική σεζόν και όσοι δουλεύουν ιδίως στα νησιά, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν θα πάνε στους τόπους καταγωγής τους να ψηφίσουν, αν θα μείνουν στην Αθήνα ή θα πάνε να δουλέψουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr