Εντυπωσίασε τo Lykos Winery με τις μοναδικές του γεύσεις στο πρώτο Wine Plus dinner 
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εντυπωσίασε τo Lykos Winery με τις μοναδικές του γεύσεις στο πρώτο Wine Plus dinner 

Το πρώτο μας ? ? Wine Plus #dinner για το 2020 ήταν εξαιρετικά νόστιμο και συγχρόνως ευχάριστα ‘διαφορετικό’! Η πληθωρική λιβανέζικη κουζίνα με τα γευστικά μεσανατολίτικα πιάτα της μας μάγεψε και ο executive chef του The Met Hotel – Thessaloniki Dimitris Tsananas δεν σταμάτησε να δέχεται συγχαρητήρια. Τα δε κρασιά, θαυμάσιος φινετσάτα, δρόσιζαν τον ουρανίσκο και τον προετοίμαζαν για την επόμενη μπουκιά.
Με δυο λόγια:
Ξεκινήσαμε με την πε-ντα-νό-στι-μη μουζαντάρα, δηλαδή φακόρυζο με καραμελωμένο κρεμμύδι και γιαούρτι με κύμινο και lime. Τη συνοδεύσαμε με την καταπληκτική Μαλαγουζιά 2019, Κτήμα Αρβανιτίδη/Arvanitidis Estate.
Στη συνέχεια ‘μοιραστήκαμε’ ένα δροσιστικό ταμπουλέ, την έντονη κεμπέτ πατάτα (πατατοσαλάτα με πλιγούρι και διάφορα αρωματικά) και ένα από τα νοστιμότερα χούμους που έχω δοκιμάσει. Δίπλα τους το λεπιδωτό Πλάνο Ασύρτικο 2018, Wine Art Estate – Κτήμα Τέχνη Οίνου και το θαυμάσια αεράτο Grenache Rouge 2018, Lykos Winery.
Μοιραστήκαμε και τα ζεστά ορεκτικά, τα αφράτα φαλάφελ και το γευστικότατο αρναμπίτ (τηγανιτό κουνουπίδι με ταρατούρ). Τις πικάντικες μπουκιές άρδευσαν η δυναμική Κυδωνίτσα 2018, Οινοποιητική Μονεμβασιάς Monemvasia Winery και ο υπέροχα ‘πράσινος’ στη μύτη Έμμετρος λόγος ροζέ 2019, Tsantali.
Τον εξαίσιο κάφτα (μοσχαρίσιος & χοίρινος κιμάς σε kebab με 7 μπαχαρικά και μαϊντανό) συνοδεύσαμε με το φωτεινό, φινετσάτο Πετάλι Λιάτικο 2017, Diamantakis Winery και την κλασικότατη Νάουσα 2017, Estate Chrisohoou – Κτήμα Χρυσοχόου.
Ο απίστευτα ραφινάτος μπακλαβάς Λιβάνου, με φιστίκι, σταφίδες, σουσάμι και παγωτό καϊμάκι επισφράγισε τη γευστική ευδαιμονία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr