ΑΠΟΨΕΙΣ

Επιτροπή κατοίκων της Ν. Αρτάκης διεκδικούν τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου

Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Επιτροπή κατοίκων της Ν. Αρτάκης διεκδικούν τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου

Στη σημερινή εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει τεράστια άλματα, εμείς δεν έχουμε ανάλογο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα, όλο και πιο πολύ εγκαταλείπεται, για να ενισχυθούν κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα.

Είμαστε μια επιτροπή κατοίκων Ν. Αρτάκης και του Βατώντα, που διεκδικούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς, τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου, που να καλύπτει βασικές ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των κατοίκων της πόλης μας.

Στη Ν. Αρτάκη με πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκους, με πολλές σχολικές μονάδες, με πολλά εργοστάσια κι επιχειρήσεις, που σημαίνει επαγγελματικές ασθένειες κι ατυχήματα, ουσιαστικά ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΟΙ.

Η αδυναμία της μοναδικής ιατρού να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στη Ν. Αρτάκη και στο Βατώντα, μας αναγκάζει να απευθυνόμαστε σε ιδιώτες γιατρούς για τα απλά ζητήματα υγείας και σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας για τα πιο σύνθετα, αφού τα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες! Αυτό το ζήσαμε και το ζούμε τώρα με την πανδημία που η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να επιτάξει τα μεγαθήρια του ιδιωτικού τομέα, αλλά τα έριξε όλα στην ατομική ευθύνη.

Αντιθέτως, εξαπολύει επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, θέλει να καταργήσει το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία με σχετικό νομοσχέδιο.Μπροστά στην ολόπλευρη επίθεση που δεχόμαστε, μοναδική ελπίδα είναι να αγωνιστούμε οργανωμένα, για να μην επικρατήσει ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.

Στην προσπάθειά μας αυτή, ζητάμε τη στήριξη των μαζικών φορέων της περιοχής (δημοτικοί σύμβουλοι, σύλλογοι, σωματεία) που μαζί με το λαό της Ν. Αρτάκης θα αγωνιστούμε, ξεκινώντας με τη συλλογή υπογραφών για τα δίκαια αιτήματά μας που είναι:

1. Η δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στη Ν. Αρτάκη που να λειτουργεί καθημερινά με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό: 2 Γιατρούς, (Παθολόγους ή Γενικούς γιατρούς), 1 Παιδίατρο, 2 Νοσηλευτές με τον ανάλογο εξοπλισμό.
2. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της περιοχής, με ελέγχους από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και συχνά Covid test. Στήριξη σε όσους νοσούν, είτε παραμένουν σε καραντίνα, ανάλογα μέτρα για πρόσφυγες και μετανάστες, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή μας.
3. Ασφαλή λειτουργία των σχολείων με ολιγομελή τμήματα κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και συνεχείς απολυμάνσεις.
4. Κάλυψη όλων των αναγκών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.
5. Περισσότερα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες που εξυπηρετούν τον τόπο μας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής σε αυτά.
Κίλιμπα Ελένη
ΛαλανίτηΣταυρούλα
Σέληνας Σπύρος
Τσόγκας Γιάννης

Η επιτροπή:

Βαλήλας Νίκος
Καρλατήρας Παναγιώτης
Κικίδης Βαγγέλης
Κίλιμπας Κώστας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ