ΑΠΟΨΕΙΣ

Εύβοια: Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία για να παραμείνει ζωντανή!

Στηρίζω την τοπική αγορά, ενισχύω τα καταστήματα της πόλης μου!
Εύβοια: Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία για να παραμείνει ζωντανή!

Μια περιοχή υποτιμημένη σε επίπεδο αγορών και συντροφιάς ή βόλτας που υποφέρει από τη δική της οικονομική και κοινωνική κρίση τις τελευταίες δεκαετίες με εμφανή την αδυναμία της να επαναπροσδιορίσει το σημαντικότατο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην κοινωνία και την τοπική οικονομία.

Αυτός ο ζωτικός χώρος που μεσολαβεί μεταξύ κατοικίας και πόλης επανέρχεται στην εποχή των περιοριστικών μέτρων για να θυμίσει στους κατοίκους ότι η γειτονιά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης όσο άλλωστε και ένα αυτόνομο σύστημα μέσα στο ανομοιογενές πλέγμα της πρωτεύουσας.

Τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς αποτελούν μια ιδανική επιλογή που πρέπει να στηριχθεί καθώς «λύνει τα χέρια» στα δύσκολα, πόσο μάλλον αν προσφέρουν ποικιλία επιλογών, εξυπηρέτηση και ανταγωνιστικές τιμές. Το φαρμακείο, το ψιλικατζίδικο, το περίπτερο, το μανάβικο, αλλά και μικρά καταστήματα για παιχνίδια δώρα η ότι άλλο είναι απαραίτητο τις φετινές διαφορετικές γιορτές, είναι η καλύτερη επιλογή για τις αγορές σας, στηρίζουμε την τοπική κοινωνία για να παραμείνει ζωντανή.

Ο περιορισμός των μέτρων και οι άδειες εξόδου με SMS μας ξανασύστησαν με τη γειτονιά μας. Μας θύμισαν ότι υπάρχει ένα μπαλκόνι για να χειροκροτήσουμε γιατρούς και νοσηλευτές ή να τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Μας «έδειξαν» την πυλωτή ή την ταράτσα ως χώρο συνάντησης με τους ανθρώπους της πολυκατοικίας. Μας φώτισαν χώρους που παραβλέπαμε, παρκάκια, άλση, πεζόδρομους. Κυρίως όμως ανέδειξαν τη σημασία των καταστημάτων της τοπικής αγοράς, εκεί που χτυπάει η καρδιά της γειτονιάς.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ