ΑΠΟΨΕΙΣ

Γ. Μαρίνος: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το μη εμβολιασμό – Σε οριακό σημείο το ΕΣΥ

Τι λέει στο evima.gr ο Γεώργιος B. Μαρίνος Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Ιατρικής -Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γ. Μαρίνος: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το μη εμβολιασμό – Σε οριακό σημείο το ΕΣΥ

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ περιγράφει αποκλειστικά στο evima.gr  ο Γεώργιος B. Μαρίνος Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Ιατρικής -Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κορονοϊός: Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΕΣΥ λόγω της αθρόας αύξησης περιστατικών covid-19 .

Δραματική είναι η κατάσταση με τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, όπως προκύπτει από τα νεότερα δεδομένα του ΕΟΔΥ. «Εκτόξευση» νέων κρουσμάτων παρατηρείται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού συνοδεύτηκε από ένα κύμα νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας. Μελανά είναι τα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα, με το ΕΣΥ να οδεύει προς πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης με πάνω από το 90% των κλινών ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες.
Οι διευθυντές των κλινικών από τα περισσότερα νοσοκομεία κάνουν λόγω για δύσκολες μέρες με εξαντλημένο προσωπικό. Υπάρχουν ελλείψεις λόγω αναστολών εργασίας άλλα και λόγω αποχωρήσεων ενώ οι προσλήψεις και συμβάσεις με επικουρικούς δεν είναι αρκετές. Είναι ξεκάθαρο ότι κινούμαστε σε πολύ άσχημο δρόμο όσον αφορά στην εξέλιξη της επιδημίας και κανείς δεν μπορεί να αποκλείει αυστηρότερα μέτρα.
Μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι ο εμβολιασμός για επιστροφή στην κανονικότητα . Τα εμβόλια κατά της covid-19 προστατεύουν από εισαγωγή στο νοσοκομείο και από θανάτους. Επίσης τα δεδομένα αυτά υποδεικνύουν της άμεσης ενίσχυσης της ανοσοποίησης με αναμνηστική, 3η δόση, όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη 2η δόση ή δύο μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το μη εμβολιασμό είναι τελείως παράλογο και άδικο να φοβούνται κάποιοι να κάνουν το εμβόλιο. Έχουμε έναν τρομακτικό κίνδυνο για την ανθρωπότητα δεν είναι δυνατόν να αρνούμαστε κάτι απολύτως αναγκαίο .

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ