Γεωργιάδης: Θα τσακώνονται οι εργαζόμενοι για το ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γεωργιάδης: Θα τσακώνονται οι εργαζόμενοι για το ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή

Σίγουρος ότι οι αλλαγές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, θα έχουν θετική αντιμετώπιση από τους εργαζόμενους, εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο εξαιρετικά «φιλεργατικό», απορρίπτοντας παράλληλα τον ισχυρισμό ότι καταργείται το 8ωρο.

«Λέτε να είχα καταργήσει το 8ωρο και η Ελλάδα να ήταν όπως τώρα; Αν πραγματικά καταργούσα το 8ωρο και είχαν κατεβεί σε διαδήλωση 8-10.000 εργαζόμενοι, θα είχαμε πραγματικά πρόβλημα ως κοινωνία», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης (26/9) στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η θεσμοθέτηση της κυριακάτικης εργασίας σε κλάδους βιομηχανίας «θα προσθέσει στους εργαζόμενους +115% του ημερομισθίου τους».

«Στα εργοστάσια θα γίνει τσακωμός για το ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η επιθεώρηση εργασίας θα κάνει έλεγχο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει το ωράριο εργασίας ωστόσο όπως είπε είναι «δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλέψει και σε άλλο εργοδότη».

Μάλιστα, για να ενισχύσει το επιχείρημά του, τόνισε ότι αυτό είναι σύμφωνο με ευρωπαϊκή οδηγία.

«Κανένας εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καταχρηστικά το δικαίωμα αυτό. Η επιθεώρηση εργασίας θα κάνει έλεγχο μέσω του Εργάνη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr