ΑΠΟΨΕΙΣ

Καπραβέλος: Αν δεν προσέξουμε σε αυτό το πανδημικό κύμα θα πεθάνουν περισσότεροι

Πως περιγράφει την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας, o διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείο, Νίκος Καπραβέλος.
Καπραβέλος:  Αν δεν προσέξουμε σε αυτό το πανδημικό κύμα θα πεθάνουν περισσότεροι

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, και το ενδεχόμενο πολύ μεγαλύτερης αύξησης των ημερησίων κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» μίλησε στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος – Ποιοι είναι οι φόβοι για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας 

«Αυτήν τη στιγμή ζούμε μια επιδημία κρουσμάτων η οποία δεν μεταφράζεται σε νοσηλείες και διασωληνωμένους αφού νοσούν κυρίως νέοι άνθρωποι και εμβολιασμένοι. Όμως αν συνεχίσουμε έτσι τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Θα νοσήσουν περισσότεροι σε αυτό το τέταρτο κύμα και θα πεθάνουν περισσότεροι».

Έτσι περιέγραψε την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας, o διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείο, Νίκος Καπραβέλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την περίοδο αυτή «διανύουμε μια ηρεμία πριν την καταιγίδα» και ο μόνος τρόπος για να την αποφύγουμε είναι «να πιάσουμε λιμάνι». Όπως εξήγησε «το λιμάνι σε αυτή την περίπτωση είναι η χρήση μάσκας που πρέπει να μπει ξανά στην ημερήσια διάταξη, η μείωση της κινητικότητας και η επιτάχυνση των εμβολιασμών».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr, σχετικά με το προφίλ των ασθενών στο νοσοκομείο Παπανικολάου απάντησε ότι στους 30 ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική covid είναι όλοι είτε ανεμβολίαστοι είτε εμβολιασμένοι μόνο με την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, πρόκειται για έναν 70χρονο ασθενή χωρίς υποκείμενα νοσήματα ο οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Καπραβέλος το πρώτο αυτό περιστατικό δεν είναι αρκετό να διεξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα το εμβολίων, όπως επίσης δεν έχουν βγει οι εξετάσεις του σχετικά με το αν νοσεί από την μετάλλαξη «Δέλτα».

Συμπλήρωσε δε, ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την μεγάλη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και ανησυχεί ακόμα περισσότερο όταν θα αρχίσουν να μολύνονται – μετά τους νέους – οι συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 50 και οι ανεμβολίαστοι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ