ΑΠΟΨΕΙΣ

Καρκίνος του μαστού -Η Ελληνίδα tatoo artist που ζωγραφίζει δωρεάν θηλές σε γυναίκες, μετά τη μαστεκτομή

Τι λέει η Ρεβέκκα Γιαννοπούλου για τη δράση της
Καρκίνος του μαστού -Η Ελληνίδα tatoo artist που ζωγραφίζει δωρεάν θηλές σε γυναίκες, μετά τη μαστεκτομή

«Δεν ζωγραφίζω θηλές με τατουάζ. Μετατρέπω σημάδια πολέμου σε σύμβολα ειρήνης. Κλείνω την πόρτα των νοσοκομείων και ανοίγω μια χαραμάδα στην καινούρια ζωή που έρχεται. Στη ζωή μετά τον καρκίνο του μαστού. Αυτή είναι η ευθύνη μου».

Με αυτά τα λόγια συστήνει τον εαυτό της η Ρεβέκκα Γιαννοπούλου, η tattoo artist που εμπνεύστηκε και υλοποιεί το «Celebrate your scars». Πρόκειται για μία ετήσια δράση όπου γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού έχουν τη δωρεάν δυνατότητα να κάνουν ένα πολύ ιδιαίτερο τατουάζ: μια νέα θηλή.

«Γεννήθηκα στο Μαρόκο. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τη μόδα. Με ρωτούσαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω και εγώ απαντούσα μοντελίστ ή στιλίστρια. Με θυμάμαι συνέχεια να ζωγραφίζω, αγαπούσα πάρα πολύ τη ζωγραφική. Είχα πάρει και μέρος σε έναν διαγωνισμό, όπου είχα βαθμολογηθεί με “1”! Στην Ελλάδα ήρθα όταν ήμουν 12 ετών.

Πριν χρόνια νόσησε η τότε κολλητή μου από καρκίνο του μαστού. Της αφαιρέσαν ενάμιση στήθος. Ένα στήθος ολόκληρο, και το μισό του διπλανού. Της είπα τότε να μην ανησυχεί που δεν είχαν χρώμα οι θηλές της και πως ως tattoo artist θα της έβαζα εγώ. Αυτό που δεν περίμενα είναι το σοκ της όταν αντίκρισε, μετά το τελικό αποτέλεσμα, και πάλι το στήθος της. Μου είπε ότι πέρασε όλη η ιστορία μπροστά από τα μάτια της: από την ώρα που της είπαν ότι έχει καρκίνο, μέχρι τη στιγμή που είδε θηλή στο γυμνό της στήθος. Αυτή η σκηνή με επηρέασε τόσο πολύ… Δεν μπορούσα να την βγάλω από το μυαλό μου! Εκείνη τη μέρα αποφάσισα ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται δωρεάν. Να μην χρειαστεί ποτέ καμιά γυναίκα να πληρώσει για αυτό συναίσθημα. Τι τιμή να βάλεις άλλωστε; Και έτσι έγινε αυτός ο σκοπός της ζωής μου. Να ταξιδεύω σε όσα περισσότερα μέρη γίνεται και να προσφέρω αυτήν την υπηρεσία στις γυναίκες που την χρειάζονται.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ