Λέκκας για το σεισμό στην Εύβοια: Δεν έχει το ίδιο επίκεντρο με το σεισμό της 28ης Δεκεμβρίου (vid)
ΑΠΟΨΕΙΣ

Λέκκας για το σεισμό στην Εύβοια: Δεν έχει το ίδιο επίκεντρο με το σεισμό της 28ης Δεκεμβρίου (vid)

Ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε για τον νέο ισχυρό σεισμό στην Εύβοια που ταρακούνησε όλο το νησί.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Όπως είπε «δεν υπάρχει ανησυχία» μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «πιθανότατα είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε».

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, εξήγησε ότι το επίκεντρο δεν είναι από το ίδιο με το σεισμό  της 28ης Δεκεμβρίου, είναι πιο βορειοανατολικά αλλά από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο και την ίδια ρηξιγενή ζώνη.

«Περιμέναμε να εκτονωθεί με σεισμούς από 3 ρίχτερ»

«Υπό αυτή την έννοια είμαστε περισσότερο ήσυχοι από την εκτόνωση του φαινόμενου» συμπλήρωσε ο Ευθύμιος Λέκκας προσθέτοντας ότι «περιμένουμε να εκτονωθεί με σεισμούς από 3 ρίχτερ και κάτω ώστε να λέμε ότι τελειώνουμε με αυτό το φαινόμενο».

Συμπλήρωσε, τέλος, για τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ ότι «το χθεσινό γεγονός το είχαμε συμπεριλάβει μέσα στιτς εκτιμήσεις που είχαμε κάνει (σ.σ. στην επιτροπή σεισμικού κινδύνου που συνεδρίασε μετά τα 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr