ΑΠΟΨΕΙΣ

Λινού: Το φθινόπωρο η επιθυμητή ανοσία – «Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων αλλά με όρους

Εκείνο που είναι λιγάκι ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμη πολλά εμβόλια
Λινού: Το φθινόπωρο η επιθυμητή ανοσία – «Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων αλλά με όρους

Πολύ μεγάλη επιτυχία χαρακτηρίζει την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας, την Κυριακή, η καθηγήτρια Ιατρικής του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, εκφράζει ωστόσο την ανησυχία της για τον ρυθμό λήψης των εμβολίων, γεγονός που θα καθυστερήσει, όπως λέει, την ανοσοποίηση του γενικού πληθυσμού.

«Η έναρξη των εμβολιασμών είναι νίκη της επιστήμης και είμαστε τυχεροί ως προς αυτό. Θα μπορούσαμε να μην το είχαμε καταφέρει. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια μέθοδο που να παράγει εμβόλια γρήγορα, ασφαλή και αποτελεσματικά και για άλλες αρρώστιες. Εκείνο που είναι λιγάκι ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμη πολλά εμβόλια. Ήρθαν πολύ λίγα και απ’ ότι φαίνεται δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε σύντομα ένα μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εγκριθούν και άλλα εμβόλια», επισημαίνει μιλώντας στο CNN Greece η δρ. Αθηνά Λινού.

Κατά την ίδια «από ό,τι φαίνεται οι δόσεις για το μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν θα έρθουν πριν από το καλοκαίρι. Επομένως μέχρι τότε δεν θα έχουμε ανοσία και ο κίνδυνος θα παραμένει ισχυρός. Θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών για να πούμε ότι το ποσοστό ανοσίας είναι ικανοποιητικό».

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ