
Lykos Winery: Mια παράδοση που με μοναδικό τρόπο μπορεί να παντρέψει το κρασί με την ελληνική γαστρονομία
Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού προστατεύει από αρκετές παθήσεις, μεταξύ των οποίων και η στεφανιαία νόσος.
Ειδικά στη χώρα μας, όπου η αμπελουργία είναι πολύ διαδεδομένη, η οινοποσία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διατροφικής κουλτούρας.
Τα είδη του κρασιού και οι επιδράσεις του στον οργανισμό
Υπάρχουν τρία είδη κρασιών: το λευκό, το κιτρινωπό (υπόξανθο) και το μαύρο (κόκκινο). Το λευκό είναι το ελαφρύτερο και έχει διουρητικές, θερμαντικές και χωνευτικές ιδιότητες.
Το μαύρο στυφό κρασί είναι πολύ θρεπτικό και στυπτικό, ενώ το υπόγλυκο προσβάλλει λιγότερο το κεφάλι.
To οινοποιό Lykos Winery στην Ερέτρια το οποίο κουβαλάει στην πλάτη του μια οικογενειακή ιστορία από παλιά…
Τότε που ο πατέρας -παππούς πλέον- Λύκος είχε στην οικογενειακή ταβέρνα το πέτρινο πατητήρι με τα παραδοσιακά λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά από τα δικά του κτήματα, αλλά και από αμπελώνες της γύρω περιοχής, για να συνοδεύει τα περίφημα εδέσματά του. Διατηρεί με διαφορά τα καλύτερα είδη κρασιού για όλα τα γούστα. H Eύβοια τείνει να εξελιχθεί σε οινικό παράδεισο με πολλά οινοποιεία να ανοίγουν και να μεγαλώνουν σε κάθε γωνιά του νησιού, το οινοποιό Lykos Winery όμως κρατάει μια παράδοση που με μοναδικό τρόπο μπορεί να παντρέψει το κρασί με την ελληνική γαστρονομία. Μην χάνετε την ευκαιρία επισκεφτείτε από κοντά το οινοποιό και θα μας θυμηθείτε!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr