ΑΠΟΨΕΙΣ

Πανδημία: Να μπούμε στη θέση του άλλου

Άρθρο την δικηγόρου Ευαγγελίας Μιμίκου
Πανδημία: Να μπούμε στη θέση του άλλου

της Ευαγγελίας Μιμίκου – Δικηγόρος

Είναι αλήθεια ότι έχει επέλθει κόπωση σε όλους από την πανδημία και τις συνέπειές της. Είναι αλήθεια ότι με έναν τρόπο έχουμε βάλει τη ζωή μας stand by προσωρινά.

 

Είναι γεγονός ότι όλοι έχουν τα δίκια τους, οι έφηβοι που έχασαν την ιδιωτικότητά τους, τα ζευγάρια που εκ των πραγμάτων δοκιμάζεται η σχέση και η αντοχή τους, οι εργαζόμενοι γονείς που έχουν επέλθει σε αδιέξοδο ως προς τη φύλαξη των παιδιών τους, οι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, δικηγόροι που βουλιάζουν οικονομικά, οι άνεργοι της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τον covid και τον πόνο, οι γιαγιάδες και οι παππούδες που τρέμουν τον μοναχικό και σκληρό θάνατο του covid 19, οι γυναίκες που ζουν την βία μέσα στο σπίτι τους, οι μοναχικοί άνθρωποι που φτάνουν στα όρια της κατάθλιψης, τα παιδιά που δεν παίζουν στις παιδικές χαρές με τους φίλους τους, οι travellers του κόσμου, οι αθλητές, οι κυνηγοί, οι ορειβάτες, που περιορίζουν τις δράσεις τους, οι φοιτητές που απέχουν από τις πανεπιστημιακές λειτουργίες, οι δάσκαλοι που προσπαθούν να κρατήσουν επαφή με τους μαθητές τους, οι νέοι που θέλουν να ερωτευτούν, οι καλλιτέχνες που δεν μπορούν να ασκήσουν την τέχνη τους σε σχέση με το κοινό τους.

Όλοι εμείς οι άνθρωποι, που μπορούμε να μπούμε για λίγο ο καθένας στη θέση του άλλου και να αισθανθούμε συλλογικότητα και συνοχή ως προς τις κοινωνικές συμβάσεις, που η δημοκρατία μας έχει καταρτίσει για να διασφαλισθεί η κοινωνική ειρήνη.

Η πανδημία είναι μια άδικη, ομολογουμένως δοκιμασία της κοινωνικής συνοχής και των οικονομικών αντοχών. Όμως, πρέπει να κολυμπήσουμε στα βαθιά για να βγούμε στη στεριά. Εύχομαι ολόψυχα κουράγιο και δύναμη σε όλους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ