Παραδοσιακές δίπλες-Συνταγή από γιαγιά Ευβοιώτισσα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παραδοσιακές δίπλες-Συνταγή από γιαγιά Ευβοιώτισσα

Παραδοσιακές δίπλες Συνταγή από γιαγιά Ευβοιώτισσα

ΥΛΙΚΑ

30 αυγά

3 φακελάκια μπέικιν

1 φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη

1 φλυτζάνι του καφέ ούζο

1 φλυτζάνι του καφέ ανθόνερο

1 φλυτζάνι του καφέ λάδι

3 κιλά αλεύρι (περίπου).

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μέλι για το μέλωμα (όπως θα δούμε παρακάτω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα κροκάδια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Από τη ζύμη που ετοιμάζουμε ανοίγουμε φύλλο πολύ ψιλό. Αν δεν μας βγει ψιλό το φύλλο όταν θα μελώσουμε τις δίπλες θα γίνουν σαν γλυκιά ομελέτα !!! Σε μια πλατεία κατσαρόλα με λάδι που καίει, ρίχνω το φύλλο κομμένο σε μακρόστενα κομματάκια και με δυο πιρούνια το τυλίγω άμεσο ρολό. Είναι μια διαδικασία που θέλει εξάσκηση και ταχύτητα. Μέχρι να καλοτυλίξω το ρολό τις βγάζω από το λάδι γιατί αρπάζουν γρήγορα και τις ακουμπάω σε σουρωτήρι να στάξουν το λάδι τους. Μετά τις τοποθετώ σε λεκάνη και όταν τελειώσω ετοιμάζω το μέλωμα. Προτιμώ να μη βάζω σκέτο μέλι γιατί είναι εύθραυστες και κολλάνε πολύ και τρίβονται. Φτιάχνω λοιπόν κανονικό σιρόπι στο οποίο προσθέτω μέλι δοκιμάζοντας τη γεύση του. Συνήθως όταν κάνω γλυκά του κουταλιού φτιάχνω μπόλικο σιρόπι και βάζω στις δίπλες απ’ αυτό. Στις φρέσκες που έφτιαξα πρόσθεσα σιρόπι από γλυκό περγαμόντο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr