ΑΠΟΨΕΙΣ

Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών: Το έργο θα «κουμπώσει» με τη νέα αξονική χάραξη του δρόμου Ψαχνά – Στροφυλιά

Παράκαμψη Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης - Ψαχνών - Του Παναγιώτη Γ. Κούβαρη
Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών: Το έργο θα «κουμπώσει» με τη νέα αξονική χάραξη του δρόμου Ψαχνά – Στροφυλιά

Με την αρ. Πρωτ.: 379419/ 30-12-2021 Απόφαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, εγκρίθηκε η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού και έτσι άναψε το πράσινο φως για τη δημοπράτηση με το σύστημα «μελέτη – κατασκευή» του έργου παράκαμψης Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών, ύψους 210 εκατομμυρίων ευρώ (με ΦΠΑ).
Το έργο της παράκαμψης θα «κουμπώσει» με τη νέα αξονική χάραξη του δρόμου Ψαχνά – Στροφυλιά, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου στην Ιστιαία.
Η νέα οδική χάραξη θα αρχίζει από το δρόμο της παράκαμψης των Ψαχνών και θα τελειώνει στη Στροφυλιά.
Όπως ανακοινώθηκε, θα είναι ένας δρόμος 56 χιλιομέτρων που θα μειώσει σημαντικά την πρόσβαση από τη βόρεια Εύβοια στη Χαλκίδα. Το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό και έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό η νέα αξονική χάραξη του δρόμου να συνεχίσει από τη Στροφυλιά στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.
Η πρόταση του κ. Κοντζιά είναι ωφέλιμη για τη βόρεια Εύβοια και πρέπει να υποστηριχθεί.
Η συνέχιση της νέας αξονικής χάραξης στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού δύναται να αναδείξει μεγάλο μέρος από τις μαγευτικές παραλίες της περιοχής και πρώτα απ’ όλες το Ψαροπούλι, τον Μαύρικα και τον Άγιο Νικόλαο των Ελληνικών, αλλά και γενικότερα όλο το τουριστικό παραλιακό μέτωπο της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίου.
Η νέα οδική χάραξη περνώντας από τις πανέμορφες Κεφαλές Ασμηνίου και τα Κανατάδικα Ιστιαίας με την υπέροχη αμμουδιά μπορεί να φτάσει στους εξαιρετικούς Ωρεούς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ