Πρόταση για κοινή σύσκεψη με θέματα που αφορούν έργα ανάπτυξης κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας

Ο δημοτικός σύμβουλος Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας με πρόταση που κατέθεσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ζητά κοινή σύσκεψη για σοβαρά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής.

Δείτε τι αναφέρει στην πρόταση

Κατάθεση Πρότασης στον πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου για κοινή σύσκεψης ΟΤΑ Νότιας Εύβοιας στο Δήμο μας με πρόσκληση των όμορων Δήμων Καρύστου , Ερέτριας , Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη , Βουλευτών και Υπουργείων ανάπτυξης , υποδομών
Συζήτηση ενέργειες και λήψη απόφασης Δήμων , Βουλευτών , Περιφέρειας για τα
Θέματα :

1) Προτάσεις και λύσεις να βρεθεί χρηματοδότηση να φτιαχτούν οι παρακάμψεις των πόλεων Βασιλικού , Αμαρύνθου , Αλιβερίου ή μελέτη και κατασκευή νέου δρόμου Χαλκίδα Κύμη με εξοδους , που είναι έργο πνοής χρόνων για τον τόπο , την ανάπτυξη της εμπορικής , βιομηχανικής τουριστικής κίνησης για τον νόμο μας και τους κατοίκους του .

2)
α) Το φράγμα των Μανικίων που κάποτε πρέπει να τελειώσει για να φέρει μεγάλη οικονομική βοήθεια , να δώσει λύση στην ύδρευση και άρδευση του δήμου μας και όμορων δήμων . Λόγο της μεγάλης ποσότητας του νερού στον ταμιευτήρα , το μεγάλου υψομέτρου θα τροφοδοτεί με νερό όλη την περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου μέχρι τον Δήμο Ερέτριας . Για τα αντλιοστάσια του δήμου μας χρειάζονται πάνω από 700.000 ευρώ το χρόνο για ρεύμα και πόσα ακόμα για βλάβες αντλιών , ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων , νέων γεωτρήσεων για την επάρκεια νερού στα χωριά μας .
β) Πρόταση : Να γίνει το φράγμα έτσι που να έχει παροχέτευση ενός υδροηλεκτρικου με μελέτη και κατασκευή που θα φέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη για τον δήμο . Σε λίγα χρόνια θα γίνει απόσβεση του έργου και ο δήμος θα έχει οικονομική δύναμη να φτιάξει έργα για το καλό των δημοτών του.

3)
α) Συζήτηση και πρόταση για τροποποίηση του νόμου που τροποποίησε η Κυρία Μπιρμπίλη επί υπουργίας της για τα ανταποδοτικά τέλη από τις εταιρείες ανεμογεννητριών και επιστροφή του ποσού που παρακρατειτε από τότε για το υπουργείο περιβάλλοντος από τους δήμους που το κατείχαν από την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου 1999 και είναι γύρο στο + 1,5 % στο σημερινό ποσό που παίρνουν οι δήμοι 1,7% αν θυμάμαι καλός .
β) Να αποδοθεί στους κατοίκους ότι ο νόμος προβλέπει , δηλαδή ένα ποσό να επιστρέφει στους κατοίκους του Δημοτικού διαμερίσματος που έχει το αιολικό πάρκο σε μορφή μείωσης του λογαριασμό ρεύματος , πράγμα που έγινε μια φορά μόνο και από τότε δεν αποδίδεται .
γ ) Πρόταση να θεσμοθετηθεί με πρόταση νόμου ποσοστό 3% στον εκ του συνολικου ποσού της εγκατάστασης σε ανταποδοτικό τέλος εγκατάστασης για έργα που θα γίνονται στο δημοτικό διαμέρισμα που θα εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο και ποσοστό απο αυτό 1% θα χορηγείται όπου περνά το καλώδιο σύνδεσης με το διαχειριστή διανομής . Τα έργα θα προτείνει με απόφαση του το τοπικό διαμέρισμα του Δήμου και θα γίνετε ανάθεση από τον δήμο στις εταιρίες για την μελέτη και κατασκευή με την επίβλεψη του τεχνικού τμήματος του δήμου , πράγμα που γίνεται αλλά άναρχα και κατά το δοκούν .
δ) Να γίνει με πρόταση της περιφέρειας από το Υπουργείο περιβάλλοντος και όποιον φορέα εμπλέκεται χωροταξικό σχέδιο, για να σταματήσει η άναρχη δόμηση κατά το δοκούν των εταιριών με μελέτες χωροθέτησης δικές τους , με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει όλη η Νότιος Εύβοια με ανεμογεννήτριες και συνεχίζεται χωρίς να ξέρει κανείς το μέγεθος της συνολικής εγκατάστασης .
ε ) Να σταματήσει η κάθε εταιρεία να περνά το καλώδιο σύνδεσης όπου θέλει . Να γίνει συνολική χωροθέτησης για την διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι εταιρείες για το καλώδιο σύνδεσης τους . Να περάσουν από συγκεκριμένο σημείο όλες . Παρατηρείται το μοναδικό στον κόσμο να κάνει ο ότι θέλει με δικές του μελέτες , με το κράτος να είναι ανύπαρκτο . Η μία εταιρεία σκάβει σε δασικά , η άλλη σε κεντρικό δρόμο η τρίτη σε δασικά και αγροτικούς δρόμους η άλλη θα περάσει στα σπίτια μας και δεν ενδιαφέρει κανέναν, όλοι υπογράφουν Να γίνουμε οργανωμένο ευρωπαϊκό κράτος κάποτε .