ΑΠΟΨΕΙΣ

Σαρηγιάννης: Το Rt στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας – Πότε θα πέσουν τα κρούσματα

Σαρηγιάννης: Το Rt στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας – Πότε θα πέσουν τα κρούσματα
Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν, την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός κρουσμάτων του Σαββάτου ανέρχεται στα 16.023 νέα κρούσματα με τον αντίστοιχο κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών να διαμορφώνεται στα 18.045. Οι προβλέψεις της υπολογιστικής πλατφόρμας CORE (που λαμβάνουν υπόψη την διασπορά όλων των μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2) είναι 18.971 (ημερήσια νέα κρούσματα) και 17.975 (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) αντίστοιχα. Ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν 320.018 και σε συνδυασμό με τον αριθμό των κρουσμάτων, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 5,0 %.

Στην Εύβοια, με 225 κρούσματα, διαμορφώνεται έντονα πτωτική πορεία (Σχήμα 21). Στη Βοιωτία, όπου εντοπίστηκαν 121 κρούσματα συνεχίζει η ήπια πτωτική πορεία (Σχήμα 22), όπως και στη Φωκίδα, όπου εντοπίστηκαν 28 νέα κρούσματα (Σχήμα 23). Μεγαλύτερος σε σχέση με την Παρασκευή ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων στη Φθιώτιδα όπου εντοπίσθηκαν 140 κρούσματα και συνεχίζει η πτωτική πορεία με σημαντική όμως επιβράδυνση (Σχήμα 24), ενώ στην Ευρυτανία, όπου εντοπίστηκαν 16 νέα κρούσματα, συνεχίζει η έντονη πτωτική πορεία (Σχήμα 25).

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στην Εύβοια

Με πληροφορίες από τον eniko.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr