ΑΠΟΨΕΙΣ

Σεξουαλική παρενόχληση, ρωτήστε εμάς τις γυναίκες να σας πούμε!

Ευκατάστατος, παντρεμένος με παιδιά της παντρειάς, με κοινωνική θέση, μεσήλικας, θρασύς και αναιδής, έξυπνος και με ευφράδεια λόγου, με αξιώματα και γνωριμίες , με θέση εξουσίας, ο "υπεράνω πάσης υποψίας", είναι ο "συνήθης ύποπτος" που διαπράττει το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.
Σεξουαλική παρενόχληση, ρωτήστε εμάς τις γυναίκες να σας πούμε!

της δικηγόρου – πολιτεύτριας ΝΔ, Ευαγγελίας Μιμίκου

Ευκατάστατος, παντρεμένος με παιδιά της παντρειάς, με κοινωνική θέση, μεσήλικας, θρασύς και αναιδής, έξυπνος και με ευφράδεια λόγου, με αξιώματα και γνωριμίες , με θέση εξουσίας, ο “υπεράνω πάσης υποψίας”, είναι ο “συνήθης ύποπτος” που διαπράττει το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης. Αρχικά, ως νεοπροσλαμβανόμενη και καινούρια στο χώρο εργασίας, προσπαθείς να καταλάβεις “τί παίζει”.
Στη συνέχεια αντιλαμβάνεσαι ότι, ο κύριος αυτός, από τη θέση εξουσίας που κατέχει, έχει δημιουργήσει μεθοδευμένα και ευφυώς εντός του εργασιακού χώρου, ένα “κλίμα” οικειότητας, δήθεν φιλικών σχολίων και πειραγμάτων πάντα με σεξουαλικά υπονοούμενα , που δεν σου επιτρέπουν να παρεξηγήσεις τις κεκαλυμμένες προθέσεις του (δήθεν). Εκφράσεις του τύπου
“δεν έκανες σεξ με τον άνδρα σου χθες το βράδυ, γι’αυτο είσαι έτσι”
” θα ήθελα πολλά να σου κάνω αλλά δεν μπορώ”
” δε νομίζω αυτά που σου λέω να τα λες στον άνδρα σου”
” είσαι μ…αρα”
” αυτό που θέλω από εσένα δεν μπορώ να το έχω”
” μου αρέσεις πολύ, είμαι ερωτευμένος μαζί σου, σε θέλω”
” θέλω να κάνω σεξ μαζί σου”
“φαντάζομαι να είμαι ανάμεσα στα πόδια σου…”
” τί κορμί είσαι εσύ”
” πρέπει να πάρεις κανά κιλό παραπάνω για να έχεις και κάτι να πιάνει ο άνδρας σου” κλπ
εκλαμβάνονται από τους συναδέλφους σου και κυρίως από τις γυναίκες συναδέλφους, που θέλουν και έχουν την εύνοιά του, ως κάτι το φυσιολογικό, αθώα πειράγματα. Ναι έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια νοσηρή ανοχή και αποδοχή μέσα στο χώρο εργασίας της λεκτικής σεξουαλικής παρενόχλησης.
Όχι, δεν είναι αθώα πειράγματα, είναι ξεκάθαρα σεξουαλική κρούση, απέναντι στην οποία αρχικά μένεις κάγκελο (δεν είναι δυνατόν …), μετά από ευγένεια χαμογελάς με το στανιό και φεύγεις και όταν συνειδητοποιείς ότι το βιολί αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει, αρχίζεις να κάνεις τη χαζή, μέχρι να το πάρει απόφαση ότι το ψάρι δεν τσιμπάει και να σε αφήσει ήσυχη. Και όταν πιστεύεις ότι το έχεις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, κάποια στιγμή σου τη φυλάει- πώς είναι δυνατό να αντιστάθηκες στην γοητεία και στον ανδρισμό του και προπαντός στην εξουσία του (το πιο σημαντικό γι’αυτον) και σε χτυπάει κάτω από τη μέση στον επαγγελματικό τομέα.
Σεξουαλική παρενόχληση, ρωτήστε εμάς τις γυναίκες να σας πούμε!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ