Θα ζούμε τουλάχιστον έξι χρονια περισσότερο μέσω… ποντικιών
ΑΠΟΨΕΙΣ

Θα ζούμε τουλάχιστον έξι χρονια περισσότερο μέσω… ποντικιών

Μέσω… των ποντικιών έρχεται το μυστικό της μακροζωίας και για τον άνθρωπο.

Μέσω… των ποντικιών έρχεται το μυστικό της μακροζωίας και για τον άνθρωπο.

Πιο συγκεκρικέμα, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή, ένα πείραμα έδειξε ότι με το αίμα ποντικιών η ανθρώπινη ζωή ενδέχεται να επεκτείνεται έως και… έξι χρόνια.

Ειδικότερα, κάποιες από τις πλέον «τολμηρές» έρευνες περιλαμβάνουν τη χρήση αίματος: Μια σειρά πειραμάτων σε ποντίκια ενισχύει την ιδέα πως οι μεταγγίσεις αίματος από νεαρότερα άτομα μπορούν να βοηθούν στη διατήρηση/ ενίσχυση της ζωτικότητας/ ζωντάνιας- ενώ, αντίθετα, το αίμα των γηραιότερων ποντικιών, προκαλούσε επιδείνωση της υγείας στα νεαρότερα.

Δοκιμές γίνονται ήδη σε ανθρώπους:

Μια αμερικανική startup ονόματι Ambrosia προσφέρει πλάσμα αίματος εφήβων σε γηραιότερους πελάτες (μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με αναφορές, δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ) σε κόστος 8.000 δολαρίων τα 2,5 λίτρα. Αυτή την εβδομάδα άλλη μια startup ονόματι Elevian ανακοίνωσε ότι είχε επενδύσεις 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων για μια διαφορετική προσέγγιση: Οι επιστήμονές της, βιολόγοι του Χάρβαρντ, διερευνούν εάν μια πρωτεΐνη του αίματος, η GDF11, αποτελεί «συστατικό- κλειδί», καθώς πιστεύουν ότι τακτικές ενέσεις της θα μπορούσαν να αναπαράγουν την ευεργετική επίδραση του αίματος, χωρίς να απαιτείται πλήρης μετάγγιση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr