ΑΠΟΨΕΙΣ

Θεοδώρου: Το άγαλμα, η τριήρης και η αχαριστία

Απαντά ο αντιδήμαρχος Κύμης
Θεοδώρου: Το άγαλμα, η τριήρης και η αχαριστία

του αντιδήμαρχου Κύμης, Αλέξανδρου Θεοδώρου

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ, Η ΤΡΙΗΡΗΣ ΚΑΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ
Επειδή τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλη σπέκουλα σχετικά με το βάθρο της πλατείας της Παραλίας, θέλω σαν υπεύθυνος Αντιδήμαρχος να ενημερώσω τους συνδημότες μας για την πραγματική κατάσταση.
Η απόφαση για την τοποθέτηση αγάλματος του αφανούς ναύτη ήταν του τότε Δημάρχου, αείμνηστου Γιώργου Σιδεράκη, μετά το ναυάγιο του “Δύστος”. Έδωσε μάλιστα την παραγγελία στον καθηγητή του ΕΜΠ κ.Καλακαλά, ετοιμάστηκε το πρόπλασμα και μελετήθηκε και στήθηκε το βάθρο με έξοδα του Δήμου και σε χώρο του Λιμενικού Ταμείου. Όμως, δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει. Έγιναν οι Δημοτικές εκλογές και τον ανέτρεψε αυτός, που ο ίδιος είχε τοποθετήσει ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και επί 4 χρόνια τον υπέσκαπτε. Φυσικά, στα επόμενα 12 χρόνια η αχαριστία του προς το πρόσωπο του Γ.Σιδεράκη δεν του επέτρεψε ούτε το άγαλμα να στήσει.
Πριν από 3 χρόνια, οι φορείς της Κύμης, συμπεριλαμβανομένου και του Συλλόγου της Παραλίας, αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του πρώην Δημάρχου με την τοποθέτηση του αγάλματος στο βάθρο του. Μαζεύτηκαν κάποια χρήματα και ο Δήμος συμφώνησε να συμπληρώσει το ποσόν που χρειαζόταν. Και ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έγκριση της δαπάνης και την παραγγελία, ξαφνικά το βάθρο καταλαμβάνεται από τον Σύλλογο της Παραλίας και στήνεται μια τριήρης στη θέση του αγάλματος. Οι φορείς δικαίως διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις. Το θέμα έφτασε στο Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης, όπου, χωρίς να γίνει ψηφοφορία, ο πρόεδρος μετέτρεψε αυθαίρετα τις απόψεις σε ψήφους και δημοσίευσε στο ιστολόγιό του ότι αποφασίστηκε να μείνει στη θέση του η τριήρης και όταν φτιαχτεί το άγαλμα βλέπουμε… Αλλά ούτε για τη δαπάνη του Δήμου, ούτε για την κυριότητα του βάθρου, ούτε για το αν υπάρχει έγκριση της Ο.Λ.Ν.Ε. μας είπε κουβέντα ο πρόεδρος ή αυτοί που σήμερα βγαίνουν και υποστηρίζουν την κατάληψη.
Και έρχεται για μια ακόμα φορά να επιβεβαιωθεί το “Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος”.

Υ.Γ. Και για να μην παρεξηγούμαι από αυτούς που τα παραποιούν όλα: ούτε εγώ ούτε ο Δήμος έχουμε αντίρρηση να τοποθετηθεί η τριήρης σε κάποιο άλλο σημείο της Παραλίας και θα βοηθήσουμε σ’ αυτό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ