ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνει ο εμβολιασμένος που ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού

Το περασμένο καλοκαίρι και αρκετά πριν την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον ο ΕΟΔΥ είχε επικαιροποιήσει τα πρωτόκολλα για τις στενές επαφές των κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ ο υφυπουργός Υγείας πρόσθεσε περισσότερες οδηγίες πρόσφατα.
Τι πρέπει να κάνει ο εμβολιασμένος που ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού

Ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε χθες στην Ελλάδα, ενώ στα social media γίνεται… χαμός από ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα κορονοϊού.

Η τελευταία επικαιροποίηση του ΕΟΔΥ σχετικά με τις στενές επαφές κρουσμάτων, που δόθηκε στη δημοσιότητα το καλοκαίρι του 2021, ανέφερε:

«Άτομα, που αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων COVID-19 και είτε έχουν εμβολιαστεί για τον ιό SARSCoV2 είτε μέσα στο προηγούμενο εξάμηνο έχουν νοσήσει από τον ιό και παραμένουν ασυμπτωματικοί, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους για εμφάνιση συμπτωμάτων μέχρι και την ολοκλήρωση των 14 ημερών».

Τις οδηγίες είχε επικαιροποιήσει πρόσφατα και μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα: «Δεν συστήναμε τότε εργαστηριακό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εκτός ειδικών περιπτώσεων, όπως είναι οι κλειστές δομές.

Σήμερα, όμως με δεδομένη την κυκλοφορία ενός ιδιαίτερα μεταδοτικού στελέχους και στην προσπάθεια μας να σταματήσουμε την μεγάλη διασπορά, θα ήταν σκόπιμο όλοι οι εμβολιασμένοι, μετά από στενή επαφή με κρούσμα, να μειώσουν κατά το δυνατόν την κινητικότητα μας και να διενεργήσουμε τουλάχιστον δυο τεστ τις επόμενες 7- 10 μέρες, έτσι ώστε να προστατεύσουμε το οικογενειακό και στενό φιλικό μας περιβάλλον».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ