ΑΠΟΨΕΙΣ

Το έθιμο της Σπανακόπιτας στη Νότια Εύβοια-Δείτε πως ανοίγουν το φύλλο [ΒΙΝΤΕΟ]

Το έθιμο της Σπανακόπιτας στη Νότια Εύβοια-Δείτε πως ανοίγουν το φύλλο [ΒΙΝΤΕΟ]
Το evima.gr βρέθηκε στα Κριεζά Ευβοίας με την ευκαιρία της γιορτής της Σπανακόπιτας και φιλοξενήθηκε προκειμένου να δει από κοντά πως παρασκευάζεται η παραδοσιακή σπανακόπιτα στη Νότια Εύβοια. Η παραδοσιακή σπανακόπιτα της Νότιας Εύβοιας φτιάχνεται με φρέσκο τυρί και φύλλο που ανοίγουν στο λεγόμενο πλαστήρι όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε το evima. […]

Το evima.gr βρέθηκε στα Κριεζά Ευβοίας με την ευκαιρία της γιορτής της Σπανακόπιτας και φιλοξενήθηκε προκειμένου να δει από κοντά πως παρασκευάζεται η παραδοσιακή σπανακόπιτα στη Νότια Εύβοια.

Η παραδοσιακή σπανακόπιτα της Νότιας Εύβοιας φτιάχνεται με φρέσκο τυρί και φύλλο που ανοίγουν στο λεγόμενο πλαστήρι όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε το evima.

Υλικά για τη σπανακόπιτα 

Αλεύρι 1 κιλό,Σπανάκι, άνιθο,σέσκουλα,τυρί φρέσκο, αυγά.

Οδηγίες 

Όπως δήλωσε στο evima η Αικατερίνη Σαμαρά από τα Κριεζά Ευβοίας βάζουμε τέσσερα φύλλα κάτω στη μέση το μείγμα και τέσσερα φύλλα πάνω από το μείγμα. Στο τέλος χτυπάμε λάδι με λίγο νερό και το περιχύνουμε από πάνω.

Για το μείγμα του ζυμαριού βάζουμε λίγο αλάτι, λάδι νερό και το ζυμώνουμε με προσοχή να μην είναι σκληρό για να ανοίγει καλύτερα το φύλλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr