ΑΠΟΨΕΙΣ

Βασιλακόπουλος: Έρχεται κοινό εμβόλιο για κορονοϊό και γρίπη

Την επιδημιολογική επιδείνωση την θεωρεί αναμενόμενη και την αποδίδει στην άρση των μέτρων
Βασιλακόπουλος: Έρχεται κοινό εμβόλιο για κορονοϊό και γρίπη

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σχετικά με την επιδημιολογική επιδείνωση την θεωρεί αναμενόμενη και την αποδίδει στην άρση των μέτρων. «Υπάρχει μια μικρή επιδημιολογική επιδείνωση, η οποία εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη, διότι ήρθησαν όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμού της επιδημίας. Άρα ήταν λογικό ότι θα υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων» είπε ο ίδιος στα Παραπολιτικά 90,1.

«Αυτό συνδυάστηκε με το ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού, επικρατούν τα στελέχη 4 και 5 τα οποία είναι λίγο πιο μεταδοτικά, υπολογίζουμε γύρω στο 10-15% πιο μεταδοτικά», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στην αύξηση των κρουσμάτων σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι πολλοί δεν προχώρησαν στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Ακόμα και τώρα οι άνθρωποι που έχουν ήδη κάνει τρία εμβόλια και είναι πάνω από τα 60, να πάνε να κάνουν την 4η αναμνηστική δόση να μην περιμένουν τον Οκτώβρη», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος. Προς ενημέρωση, ανέφερ ότι εκτός από το εμβόλιο υπάρχει και η θεραπεία με τα χάπια της Pfizer.

«Tο εμβόλιο πλέον δεν είναι το μόνο μας εργαλείο. Υπάρχει, για παράδειγμα, η θεραπεία με τα χάπια της Pfizer, το οποίο χάπι είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό», είπε ο καθηγητής.

Τέλος, ανέφερε ότι «είναι σε φάση ανάπτυξης εμβόλιο, το οποίο θα είναι κοινό για τον κορονωϊό και για την γρίπη και υπάρχει ελπίδα να φτιαχτεί ένα τέτοιο εμβόλιο».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ